Warner Music Norway signerer Tiktok-stjerne

Gjennom humoristiske sketsjer og med sin vakre stemme, har Ida Celine skapt en synlig plattform på TikTok med over 130.000 følgere og 8 millioner likes. Nå er hun klar for å ta et steg videre, og ønsker å følge drømmen mot en karriere innen musikk.

Den 23 år gamle jenta fra Skien har drevet med musikk og teater hele sitt liv. «Pappa har drevet med musikk og teater siden jeg ble født, så jeg er vokst opp på Skien Revyteater og har nok blitt godt påvirket av han på den fronten. Det er også noe jeg driver med sammen med pappa den dag i dag», sier Ida Celine. Hun var som oftest den første til å melde seg på UKM og andre lokale arrangementer, og etter hvert ble hun kjent for å være ‘hun som alltid sang MGP junior-låter på skoleavslutninger’.

I februar 2019 lastet Ida Celine ned den populære appen TikTok og i dag kan @idacmusic, som hun heter på TikTok, få over 100.000 visninger og over 500 kommentarer på videoene sine. Men med en så stor fanskare kommer det også med noen «haters». I den forbindelse har 23-åringen laget et låt som handler om netthat. Låten heter «Kjære lille hater», og slippes i dag, 18. september. «Låten handler ganske enkelt om hatkommentarer på nett. Hele første verset er ekte kommentarer som jeg selv har fått». Artisten sier selv at hun ikke bryr seg om de negative kommentarene, men håper at andre som blir mobbet på nett kan vite at de ikke står alene. Ida Celine ønsker å bidra til et mer positivt kommentarfelt på sosiale medier, og formidler dette med en ironisk og morsom låt.

«Mobbing er aldri greit uansett om det er på sosiale medier eller i skolegården. Jeg har selv vært utsatt for mobbing, og mitt tips er å snakke med noen. Ikke hold det for deg selv! Det er vanvittig sårt, og det må snakkes mer om. Snakk med en du stoler på, enten det er en venn, forelder, lærer, eller vaktmesteren på skolen. Og det viktigste av alt: Ikke tro at det er DEG det er noe galt med. Mobbing er aldri offeret sin feil.»

«Kjære lille hater» er Ida Celines første singel, og på denne har hun fått med seg Joachim Thorkildsen, Mats Melbye og Magnus Clausen som bidragsytere. Låten så sitt første lysglimt på TikTok da Ida Celine satte seg på sengen med gitaren og leste opp noen av kommentarene hun hadde fått. Videoen fikk 40.000 visninger på én dag, og fansen bønnfalte henne om å fullføre låten. Sammen med manageren sin, Joachim Thorkildsen, dro de til et studio og spilte inn låten. «Det er ekstremt gøy. Det er noe jeg alltid har hatt lyst til å gjøre, så det er en utrolig deilig følelse at det endelig skjer. Samtidig er det litt skummelt. Det er jo noe helt nytt, men jeg håper og tror at folk vil like det», sier den nysignerte artisten.

Hør “Kjære lille hater” her!