Warner Music fortsetter med kvinnestipend på Kvinnedagen!

Pressemelding –

-Vi, som en stor aktør i musikkindustrien, ønsker å være en del av utviklingen av nye bransjetalenter, og med Warner-stipendet har vi som mål å kunne bidra til en mer kjønnsbalansert bransje i fremtiden. Vi ser fortsatt behov for å ha fokus på dette, og ønsker derfor også i år og bidra med stipend til aktive kvinner i vår bransje.

I 2018 lanserte Warner Music Norway «Warner-stipendet», som har som hensikt å bidra i rekrutteringen av, og utviklingsmuligheter for, kvinner «bak scenen» i norsk musikkindustri – spesifikt produsenter og teknikere.

Siden stipendet ble lansert har en rekke verdige kandidater blitt nominert. Både av enkeltpersoner og organisasjoner. Og i dag, på kvinnedagen, åpnes det opp for årets nominasjoner.

Vi som er en stor aktør i musikkindustrien ønsker å være en del av utviklingen av nye bransjetalenter, og med denne stipendordningen har vi som mål å kunne bidra til en mer kjønnsbalansert bransje i fremtiden, sier Senior Project Manager Mona Olsen i Warner Music Norway.

Vi har vært veldig imponert over de tidligere nominerte til dette stipendet, og over hvor mange flinke jenter det er der ute, så vi gleder oss veldig til å se hvem som stikker at med stipendet i år.

Årets stipend er et gavekort pålydende 20.000 kr som kan løses ut i, for eksempel, teknisk utstyr.

Stipendet er åpent for kvinner som er, eller ønsker å bli, en bidragsyter i norsk musikkindustri for eksempel som produsent, backline-, lyd eller lystekniker. Du kan enten nominere deg selv eller nominere andre som du mener fortjener det!

Det er i tillegg anledning for tiltak, foreninger og organisasjoner som har fokus på likestilling i norsk musikkindustri, og som for eksempel tilbyr relevante kurs og støtteordninger å søke.

Tidligere vinnere av stipendet er Tone Ravnå Bjørnstad (2018), Julie Alise Holm Martinlassi (2019) og AKKS (2020).

For å nominere deg selv, eller andre, sender du en kort e-post til Mona.olsen@warnermusic.com med emnefeltet «Warner-stipendet 2022».

Frist for nominasjon er fredag 22. april 2022.