Vinner av Warnerstipend 2018 er kåret!

Warner Music Norway gratulerer Tone Ravnå Bjørnstad som vinner av Warnerstipend 2018. Tone mottar et gavekort pålydende 20.000,- som kan løses ut i, for eksempel, teknisk utstyr.

«Det var gledelig mange flotte søknader og ekstremt gode kandiater. Det ble langt mer omfattende for oss i Warner Music å velge ut en vinner enn hva vi forventet, men det er jo bare gøy at det er så mange kvalifiserte og inspirerende prosjekter, jenter og kvinner som var nominert.» uttaler Head of Promotion Elisabeth Riksen.

Stipendvinner Tone Ravnå Bjørnstad er Trondheimsbasert låtskriver, produsent og mixer med en bachelor i Musikkteknologi ved NTNU og et hjemmestudio med bransjestandard.

«Vi var ikke bare imponert over ambisjonene som tekniker og produsent, men også over Tones konkrete tiltak for å være en positiv rollemodell» sier Elisabeth «Det er inspirerende å se jobben hun gjør for å bidra til rekruttering av ungdom generelt, og jenter spesielt, til musikkbransjen»

«Jeg måtte bli godt over 30 før jeg skjønte det var musikkprodusent jeg var skapt til å bli. Jeg ble dratt stadig mer mot den tekniske delen av produksjon og låtskriving, men det var ingen å kjenne seg igjen i, og ubevist har jeg nok tenkt at denne rollen ikke var tilgjengelig for meg.» uttaler Tone «Norge trenger sårt kvinnelige produsenter som eksemplifiserer at dette går an og jeg ønsker å kunne bidra ved å enda mer aktivt synliggjøre meg selv som tekniker og produsent».

Mangelen på kvinnelige forbilder er noe Tone har valgt å gjøre noe med, så ved siden av produsentjobben er hun også studioveileder på Kultursenteret ISAK i Trondheim. I tillegg har hun blant annet nylig arrangert workshops for jenter som vurderer å studere musikkteknologi ved NTNU for å bidra til rekrutteringen dit.

Warnerstipendet kommer godt med, og Tone Ravnås Bjørnstad har enda ikke avgjort hva pengene skal brukes til. Både oppgradering av utstyr i studio og workshops står på ønskelisten.

Warnerstipendet er et årlig stipend. Det ble lansert på den internasjonale kvinnedagen 8. mars 2018, og hadde passende nok fokus på rekruttering av, og utviklingsmuligheter for kvinner «bak scenen» i norsk musikkindustri.
Warner Music Norway mottok over 60 nominasjoner, av enkeltpersoner og organisasjoner, og det var ekstremt mange verdige kandidater da vinneren skulle kåres.

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records, Because Music og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her