Video er trafikk-vinner i nettet

(Fornebu 5. juli 2017) Videotjenester som Netflix og YouTube er de mest trafikkdrivende tjenestene i Telenors landsdekkende bredbåndsplattform. Samtidig setter Netflix nye trafikkrekorder.

Det viser nye tall fra Telenor. 22 prosent av all trafikken i Telenors bredbåndsnett er serier, film og underholdning fra Netflix-portalen.

Tjenester under Google-paraplyen (inkludert YouTube) har imidlertid siden i fjor sommer vært den største trafikkilden i Telenors nett, men nylig tok Netflix tilbake førsteplassen.

– Populariteten til YouTube og Netflix holder seg godt. Trenden er at video tar større andeler av all trafikk som går gjennom bredbåndsnettet, og video-tjenester på nett er en rutinemessig del av hverdagen i mange norske familier, sier Birgit Bjørnsen, leder for bredbånd og TV i Telenor Norge.

Rekordhøy trafikk

Søndag 11. juni satte Netflix ny trafikkrekord i Telenors bredbåndsnett. Dette var første søndag etter lansering av sesong 5 av populære «Orange is the new black».

– Trafikken denne søndagen var 28 prosent høyere enn dagen før. Erfaringer fra tidligere viser også at enkelte serier og tjenester kan gi kraftig trafikkvekst på veldig kort tid, sier Bjørnsen videre.

Nordmenns bruk av Netflix har mangedoblet seg siden lanseringen i Norge i 2013, og innhold leveres til Telenor gjennom en såkalt CDN-avtale.

– Dette henger også sammen med avtalen vi inngikk med Netflix i 2014, da deres innhold ble flyttet nærmere Telenors nett til servere i Oslo og i Stockholm. På den måten kan seeren få favorittinnholdet sitt raskere og i stabilt bedre kvalitet, sier Bjørnsen.


(Birgit Bjørnsen, leder for bredbånd og TV i Telenor Norge)

Video står for ca. 70 prosent av all trafikken i bredbåndsnettet totalt, les mer om «kortreist innhold» og CDN (Content Delivery Network).

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Tormod Sandstø, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 909 43 215, e-post: tormod.sandsto@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Telenor Norge AS er landets største digitale tjenesteleverandør innenfor telekommunikasjon- og datatjenester. Vi jobber hver dag for å lede an digitaliseringen av Norge. Vi har 3900 medarbeidere fordelt på 24 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 13 land. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum. Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no