Vi gratulerer Julie som vinner av Warner-stipendet 2019!

I år som i fjor var det mange bra nominasjoner til Warner-stipendet, alt fra jenter som er helt i startgropen, til litt mer etablerte jenter og organisasjoner som allerede har gjort en fantastisk jobb med tanke på rekruttering av jenter i musikkbransjen. Det var ingen lett jobb for juryen å plukke ut en vinner, det er så mange som hadde fortjent prisen og kunne nytt godt av den.

Men det var en nominasjon som utpekte seg litt ekstra, og det var prosjektet Unge Stormen i Bodø som nominerte en av deres deltagere, 18 år gamle Julie Alise Holm Matinlassi. Kort fortalt er så er Unge Stormen et nettverk av frivillige ungdommer som jobber for å skape gratis aktivitet og muligheter for ungdom i Bodø/Salten, som har base på Stormen bibliotek. De har blant annet et tilbud for unge som er interessert i teknisk gjennomføring av blant annet konserter og forestillinger. Her kan man søke om å bli tekniker og få opplæring av husets fagfolk på det.

En av deltagerne er Julie, som er eneste jenta av 12 unge teknikere på Stormen. Hun har vært med i snart to år og har på den tiden vist seg å være veldig dyktig og engasjert innenfor lyd-teknisk produksjon, og har utfra det blitt tilbudt en timebasert stilling ved Stormen Konserthus, hvor hun nå jobber med å levere teknisk produksjon til tilreisende artister på Sinus.

Vi i juryen har latt oss imponere av hennes iver og opparbeidet kunnskap i en så ung alder innenfor et veldig teknisk og mannsdominert yrke. Hun er et godt forbilde og et veldig godt eksempel på at hvis man har lyst så får man det til, selv om man er jente. Kjønn spiller ingen rolle! Hun har en viktig rolle på Stormen Kulturhus med å fremme dette yrket for jenter og vil være en ressurs for fremtiden med tanke på rekruttering og opplæring av jenter innenfor dette fagområdet. Hun viser stor arbeidskapasitet og pågangsmot, er uredd og tøff og kaster seg uti ting, blant annet med å ha vært lydtekniker på en egen turnè i en alder av 18 år! Hun virker ekstremt målbevisst og fokusert, og har tydelig peilet seg ut en retning hun vil gå, og det vil vi være med å støtte henne på! Vi lar oss også imponerer over den frivillige jobben hun er med på å gjøre for å fremme ungt kulturliv i Bodø.

Vi vil også takke Charlotte Nyheim og Svein Bjørhusdal fra prosjektet Unge Stormen for nominasjonen, og ikke minst for den jobben de gjør for ungdom og kulturlivet i Bodø og Salten, som igjen bidrar til å få frem unge talenter som for eksempel Julie.

Vi gratulerer og ønsker lykke til videre på veien!

(Juryen har bestått av Mona Olsen, Senior Project Manager Warner Music /Ingrid Sakariassen, A&R Production Assistant / Nasra Artan, A&R Intern / Leni Rugsveen, Senior A&R Manager)

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records, Because Music og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her