Trygve Skaug slipper første singel av kommende album

Pressemelding –

Trygve Skaug har mye på hjertet, og har heldigvis like mye inni det. En varme og tilstedeværelse av de sjeldne, og en formidlingsevne som spiller på hele følelsesregisteret. Som forfatter er han landets mestselgende lyriker de siste to årene, i tillegg til å være en av de mest delte poetene på sosiale medier.

I tillegg til å være kjent som poet har Trygve også gjort seg bemerket som sanger i sjangeren visepop/folk, og har siden 2012 gitt ut fire album. Musikken hans er blant den mest spilte på norsk radio over flere år, og sangene har ligget til sammen over 200 uker på NRKs lister. Han har etter hvert blitt en av Norges mestselgende live artister, og deltok i 2021 i TV2s program Hver gang vi møtes.

Rundt april 2021 ble det tatt et nytt skritt i musikk-karrieren, da Trygve signerte kontrakt med Warner Music Norway. Nå er han klar for å gi ut ny musikk, og starter med å dele singelen «Små´n», som kom ut i dag;

«Små´n» er en sang om å stille seg tilgjengelig som pappa eller mamma. Hvis den lille trenger det, og så er du der uansett, med tauet klart, rappelleringsutstyret klart, og sier «Kom her, så skal jeg hjelpe deg». «Små´n» er en sang om det frustrerende ved å være foreldre. Å liksom ikke kunne… Det må gåes litt sjøl også. Men hvis det trengs, så er pappa klar.»

«Små´n» blir første singel i Trygves neste album som er tenkt ut i 2022. Albumet er nr. 3 i serien «Sanger du skal få når…» og har fått tittelen «Sanger du skal få når vi lander». Det handler om landinger på ulike måter, enten man lander i et nytt land på en kyst som flyktning, eller i en fred med noen som har gått bort, eller i et parforhold. Eller når man har landet selv, men følger med på sine barns reise fra sidelinjen;

«Jeg har ofte tenkt på at livet er litt som en sånn fjellklatringstur. Og særlig da at mine barns liv blir en fjellklatringstur. Jeg har lyst til å stå der og følge med og sjekke at alt går bra. «Små´n» handler om å følge med på sine barns reise liksom.»

I tillegg til at det er ny musikk på blokka nærmer det seg tiden for å kunne møte publikum ansikt til ansikt igjen på konsert. I september 2021 står Trygve på scenen i Oslo Spektrum, og spiller endelig live igjen for #verdensfinestepublikum.

Hør låten her