Tiden stopper opp med Fay Wildhagen og SKAAR

Akkurat nå er Oslo grå. Vi har hatt en liten forsmak på vinter med snø som forårsaket trafikk-kaos og sikkert var til irritasjon for mange. Men det var noe med lyset og stillheten. Hvor vakker byen ble. Hvordan vi, selv i frustrasjonen, kjenner på hvor privilegerte vi er med våre hverdagslige bekymringer.

Det snør himmelsk korrekturlakk
Over feilstavet sommer
Og hør bylarmen forsvinner
Under dalende flommer

I 1998 ga Anne Grete Preus ut «Når himmelen faller ned», en lavmælt betraktning over vinterens første snø. Og små under i hverdagen. Siden da har låten har fått en plass i den norske julemusikken. Anne Grete forlot oss i 2019 og i 2023 har hennes gode venn Fay Wildhagen produsert albumet «Møtested – en hyllest til Anne Grete Preus» som slippes i desember. Med seg har hun et utvalg artister som tolker Anne Gretes låter.

Takk for den unyttige snø
Til bry og til besvær
Nå inntas jorden av en himmelsk hær
Og uten våpen
Tvinges hele byen i kne

«Jeg prøvde med denne versjonen å ære teksten og alle nyansene ved den. At tiden stopper – og hastverk, lyd og stress dempes. At man, sammen med sin plan for dagen bremses av naturens kraft. Det er noe veldig vakkert ved det, at hele byen og alle som bor i den rammes når himmelen virkelig faller ned, selv om det skjer hvert år er det ikke noe vi makter å gjøre noe med. Det er en virkelig fin påminnelse om at vi er en del av noe som er større enn oss selv. Det er jo et paradoks at denne låten alltid blir gjort så grandios og stor når den egentlig handler om stillhet, nærhet og tilstedeværelse.»
Fay Wildhagen

Fay ønsket å gjøre «Når himmelen faller ned» til en duett, og som duettpartner fikk hun med seg SKAAR, Stordabuen Hilde Skaar. To travle artister skapte rom for et impulsivt samarbeid.

«Eg elske den og glede meg sånn te å dela den med verden. Og veldig beæra øve å få ver med. Heile prosjektet e så fint. Bare elske dei andre låtane og. Føle eg får ver i en gjeng med alle heltane mine. E så stolt øve å få ver ein del av da!»
SKAAR

Alt går litt langsommere her på jorden
Når hele himmelen faller ned

«Når himmelen faller ned» med Fay Wildhagen og SKAAR er ute fredag 24. november