(Fornebu, 11. mars 2021) Når koronarestriksjonene etter hvert oppheves, blir ikke alt som det var. Det kan bli slutt på håndhilsing, flere digitalmøter og færre reiser. Dette kommer frem i en ny undersøkelse gjennomført av Kantar på oppdrag av Telenor. – Over halvparten av oss vil unngå håndhilsning også etter at smittevernet oppheves. Samtidig vil over 70 prosent i størreLes mer »

Planen for den finansielle restruktureringen av Norwegian er i dag lagt frem for selskapets kreditorer og aksjonærer. Dersom planen godkjennes, vil selskapet kunne videreføre rekonstruksjonen og iverksette en kapitalinnhenting med oppstart i april og med en målsetting om ferdigstillelse i mai 2021. – Etter at den foreløpige planen ble lagt frem for kreditorene den 14. januar, har vi hatt mangeLes mer »

(Fornebu, 10. mars 2021) Telenor aktiverer nå et nytt og avansert sikkerhetssystem som vil betraktelig redusere forekomsten av svindelanrop. Med dette blir Telenor blant de første mobiloperatørene i verden som aktivt kan stanse spoofing-anrop. Etter én uke i bruk har det nye sikkerhetssystemet stanset 10 ganger så mange svindelanrop enn normalt. – Spoofing en form for svindelanrop som har høy forekomst iLes mer »

Norwegians trafikktall for februar er kraftig påvirket av lavere etterspørsel som følge av myndigheters reiserestriksjoner i Europa. I februar fløy 61 374 kunder med Norwegian, 97 prosent færre enn samme måned i fjor. Den totale kapasiteten (ASK) var ned 98 prosent og passasjertrafikken (RPK) var ned 99 prosent. Fyllingsgraden lå på 38,1 prosent, en reduksjon på 44 prosentpoeng. – SmittesituasjonenLes mer »

(Fornebu, 4. mars 2021) I oktober offentliggjorde Telenor at Bergen var en av de utvalgte storbyene som først får 5G i Norge. Utbyggingen startet like før jul, og allerede er det etablert 5G i store deler av Bergen. Nå røper Telenors dekningsdirektør 5G-planene for 2021. – Vi etablerte våre første 5G-basestasjoner ved Torgalmenningen i desember, og har brukt god tid på åLes mer »

Norwegians datterselskap Norwegian Air Resources Shared Service Center AS (NAR SSC) har i dag søkt Asker og Bærum tingrett om å åpne rekonstruksjonsforhandlinger. Søknaden kommer i tillegg til den tilsvarende rekonstruksjonsprosessen i morselskapet Norwegian Air Shuttle ASA (NAS) som ble innledet i desember 2020 og som pågår som planlagt. Rekonstruksjonsprosessen påvirker ikke ansatte i NAR SSC, og deres betingelser løperLes mer »

Norwegian legger i dag frem resultatene for fjerde kvartal 2020. Som ventet er tallene kraftig påvirket av pandemien og reiserestriksjoner i alle selskapets markeder. Nettotapet på NOK 16,6 milliarder er inkludert nedskrivninger på hele NOK 12,8 milliarder. Driftskostnadene før leasing og avskrivninger for fjerde kvartal ble redusert med 82 prosent sammenlignet med i fjor. Den rentebærende gjelden ble redusert medLes mer »

(Fornebu 18. februar 2021) Ved nyttår ble det innført nye krav til sikkerhet ved netthandel. Samtidig tyr kriminelle til nye metoder for å lure deg. – Når sikkerheten blir bedre, må svindlerne finne nye metoder. Og svaret på dette er sosial manipulasjon – altså at de lurer deg trill rundt, sier sikkerhetsrådgiver Thorbjørn Busch i Telenor. Han beskriver svindlernes manipuleringLes mer »

(Fornebu 17. februar, 2021) I oktober offentliggjorde Telenor at Stavanger var en av de utvalgte storbyene som først får 5G i Norge. Utbyggingen startet like før jul, og allerede er det etablert 5G i flere deler av Stavanger. Nå røper Telenors dekningsdirektør 5G-planene for 2021. – Vi etablerte vår første 5G-basestasjon ved Siddissenteret i desember, og har brukt god tidLes mer »

(Fornebu, 12. februar 2021) Barn og tenåringer landet rundt flokker seg i år rundt Telenor-karusellen og Telenor-lekene. Disse fritidsaktivitetene er ekstra viktige nå som mange tilbud er korona-stengt. Telenor-karusellen arrangeres denne sesongen for 15. gang. Over 70.000 barn opp til 13 år fra 510 klubber landet rundt deltar i det som er Skiforbundets viktigste og største rekrutteringstiltak. Påmeldingen i år viserLes mer »

Valentinsdagen er her! I årets kampanje for «Alle hjerters dag», har Stiftelsen Organdonasjon tatt seg friheten å utelate hjertet, selve symbolet på kjærlighet.Les mer »

Norwegians trafikktall for januar er kraftig påvirket av lavere etterspørsel som følge av reiserestriksjonene i Europa. I januar fløy 74 224 kunder med Norwegian, 96 prosent færre enn samme måned i fjor. Den totale kapasiteten (ASK) var ned 98 prosent og passasjertrafikken (RPK) var ned 99 prosent. Fyllingsgraden lå på 35,9 prosent, en reduksjon på 45 prosentpoeng. – Pandemien fortsetterLes mer »

(Fornebu, 26. januar 2021) En æra er over for nettet som for alvor fikk nordmenn til å starte mobilsurfing. Nå stenges 3G-nettet som har vært i drift siden 2004, og det gir plass til mer kapasitet til 4G- og 5G-nettet. Arbeidet har pågått en stund, men nå er det slutt: Denne uka slår Telenor av 3G-nettet for å gi etLes mer »

(Fornebu, 22. januar 2021) Den enorme digitaliseringsbølgen koronapandemien har fremtvunget fortsetter å skylle innover stadig flere deler av samfunnet i det nye året, spår Telenors forskningsavdeling. Teknologi som bekjemper ensomhet, ‘passordpanikk’, og et fremvoksende fleksibilitetssamfunn er blant de viktigste trendene for 2021. 2020 vil gå inn i historiebøkene som ett av tidenes mest utfordrende år, men det vil også huskesLes mer »

Norwegian er svært tilfreds med regjeringens beslutning om å medvirke til selskapets innhenting av ny kapital, med gitte betingelser. Dette øker mulighetene betydelig for at Norwegian kommer gjennom krisen og kan fortsette å være en viktig aktør i norsk luftfart. – På vegne av alle oss i Norwegian ønsker jeg å rette en stor takk til regjeringen. Norwegian står i enLes mer »