Pressemelding – 5. mai 2023 11:41 Det er vel to uker siden Ford Motor Norge, som første marked utenfor Nord-Amerika, lanserte den ikoniske 5-seters helelektriske pickupen Ford F-150 Lightning. Interessen for å kjøpe den prisbelønte og store familie- og arbeidsbilen har så langt vært over all forventning. – Interessen for å få denne helt utrolige pickupen til Norge før viLes mer »

Pressemelding – 13. april 2023 11:01 Ford fikk i dag, som de første i Europa i sitt slag, en forskriftsmessig godkjenning for bruk av et nivå 2 håndfritt avansert førerassistansesystem for bruk på motorveier. Det betyr at førere av Mustang Mach-E med teknologien kan ta i bruk såkalt «hands-off, eyes-on teknologi» i Storbritannia. Mer enn 193 000 Ford- og Lincoln-eiereLes mer »

Pressemelding – 6. april 2023 10:00 Ford Pro avduket i dag den helt nye helelektriske varebilen E-Transit Courier. Med langt større lasterom, hurtiglading på opptil 100 kW og en rekke digitale tjenester for forbedret produktivitet setter E-Transit Courier en ny standard i klassen. – Dette er en elektrisk varebil som vi vet det vil bli stor etterspørsel etter i Norge,Les mer »

Pressemelding – 28. mars 2023 10:00 Ford Pro avduket i dag de to nye råtøffe Ranger-variantene Ranger Wildtrak X og Ranger Tremor, med stort fokus på offroad-egenskaper. Med dette kan Europas klart mest solgte pickup fås i flere varianter enn noensinne. De to Ranger-modellene kommer med et betydelig ombygd chassis med unike oppgraderinger av fjæringene, inkludert avanserte Bilstein-støtdempere som standard.Les mer »

Pressemelding – 21. mars 2023 13:16 For 100 år siden kjørte Aloha Wanderwell – som den første kvinnen – jorda rundt. Nå skal den kjente reise-influenseren Lexie Alford, bedre kjent som Lexie Limitless, gjør det samme – denne gangen med den nye elbilen, Ford Explorer. Fra 1922 til 1927 kjørte Wanderwell gjennom hele 43 land på sin fantastiske reise jordaLes mer »

Pressemelding – 21. mars 2023 13:02 Ford avduket i dag den nye elektriske 5-seteren Ford Explorer. Sammen med arven fra et ikonisk SUV-design har den nye høyreiste elbilen en rekke nye praktiske og innovative løsninger, og kommer med et meget høyt utstyrsnivå som standard. Explorer er den første elbilen som Ford skal masseprodusere i Europa. Den mellomstore crossoveren vil bliLes mer »

Pressemelding – 15. mars 2023 10:02 Ford annonserte i dag at det snart åpnes for bestilling av den unike amerikanske 4×4-legenden Ford Bronco i utvalgte europeiske markeder, inklusive Norge. Den unike modellen med det lett gjenkjennelige eksteriøret og interiøret vil kun selges i et begrenset antall i Europa, og vil bli tilbudt i to varianter – den hardføre Outer BanksLes mer »

Pressemelding – 22. februar 2023 10:00 Energibruken til oppvarming av kupeen i en elbil kan reduseres med opptil 13 % og øke rekkevidden med 5 % ved å bruke oppvarmede flater inni bilen som varmekilde. Det viser et stort EU-finansiert prosjekt som nå brukes aktivt av Ford i deres intense fokus på å optimalisere fremtidige elbilmodeller for best mulig rekkevidde.Les mer »

Pressemelding – 16. februar 2023 10:01 I løpet av året introduseres LFP-batterier (litium-jern-fosfat) for enkelte modellkonfigurasjoner av den populære SUV-en Mustang Mach-E. LFP-batterier er svært holdbare, lader raskere og benytter færre kostbare og høyt etterspurte råmaterialer. Ford har også annonsert at de vil investere 3,5 milliarder dollar for å bygge en LFP-batterifabrikk i Michigan, USA, som en del av selskapetsLes mer »

Pressemelding – 10. februar 2023 07:30 Når den første helelektriske modellen fra Ford – produsert i Europa – ruller av samlebåndet i Køln senere i år, har også produksjonsprosessen blitt mer effektiv, bærekraftig og digitalisert. Den siste innovasjonen er åpningen av at helt nytt senter for 3D-printing. Hele 12 høyteknologiske 3D-printere skal produsere en rekke forskjellige plast- og metallkomponenter somLes mer »

Pressemelding – 3. februar 2023 15:57 Etter mer enn 20 års fravær returnerer Ford til Formel 1. Det ikoniske amerikanske bilmerket og Red Bull Powertrains inngår et langsiktig strategisk partnerskap for å utvikle den neste generasjons hybride drivlinje som skal brukes i Formel 1 fra 2026-sesongen og fremover. Red Bull Ford Powertrains vil levere motorpakkene til Oracle Red Bull RacingLes mer »