Det blir stadig vanligere at store virksomheter og små oppstartsbedrifter samarbeider for å fremme innovasjon. Men halvparten av alle slike samarbeid mislykkes, viser en ny studie. – 90 prosent av store norske virksomheter satser på samarbeid med oppstartsbedrifter. Å identifisere årsakene bak hvorfor 50 prosent av samarbeidene ikke lykkes, var derfor viktig å forske på, sier Tobias Studer Andersson, lederLes mer »

(Fornebu, 11. mars 2021) Når koronarestriksjonene etter hvert oppheves, blir ikke alt som det var. Det kan bli slutt på håndhilsing, flere digitalmøter og færre reiser. Dette kommer frem i en ny undersøkelse gjennomført av Kantar på oppdrag av Telenor. – Over halvparten av oss vil unngå håndhilsning også etter at smittevernet oppheves. Samtidig vil over 70 prosent i størreLes mer »

Garmin lanserer i dag nye produkter for de med terrengkjøretøy. Med den robuste Tread, en GPS-navigasjonsenhet for terrengkjøretøy med Group Ride Tracker, Garmin PowerSwitch, en kompakt digital tilkoblingsboks, og BC 40, et trådløst kamera med rørbrakett, kan man begi seg ut i terreng og skog med firehjuling eller snøscooter og kjenne seg trygg, uansett vær- og føreforhold. Ved kjøring iLes mer »

(Fornebu, 10. mars 2021) Telenor aktiverer nå et nytt og avansert sikkerhetssystem som vil betraktelig redusere forekomsten av svindelanrop. Med dette blir Telenor blant de første mobiloperatørene i verden som aktivt kan stanse spoofing-anrop. Etter én uke i bruk har det nye sikkerhetssystemet stanset 10 ganger så mange svindelanrop enn normalt. – Spoofing en form for svindelanrop som har høy forekomst iLes mer »

Selskapet fortsetter veksten i Norge og åpner nå kontor i Bergen. – Bergen har et sterkt og ekspansivt næringsliv. Vi ser store muligheter innen handel, finans, energi, industri og ikke minst havbruk. Da er det naturlig at vi etablerer et nærvær her, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria. Skal ha inn de beste i vest Konsulentselskapet forhandler nåLes mer »

– Det er ett år siden HoloCare ble etablert, og på den korte tiden har selskapet kommet godt på vei med å skape et produkt, ved å utvikle både prototyp og en «go-to-market»-strategi, sier Solfrid Skilbrigt, styreleder i HoloCare og strategidirektør i Sopra Steria. Aksjeselskapet HoloCare AS er et resultat av at Inven2, Norges største aktør innen kommersialisering av forskning,Les mer »

(Fornebu, 4. mars 2021) I oktober offentliggjorde Telenor at Bergen var en av de utvalgte storbyene som først får 5G i Norge. Utbyggingen startet like før jul, og allerede er det etablert 5G i store deler av Bergen. Nå røper Telenors dekningsdirektør 5G-planene for 2021. – Vi etablerte våre første 5G-basestasjoner ved Torgalmenningen i desember, og har brukt god tid på åLes mer »

(Fornebu 18. februar 2021) Ved nyttår ble det innført nye krav til sikkerhet ved netthandel. Samtidig tyr kriminelle til nye metoder for å lure deg. – Når sikkerheten blir bedre, må svindlerne finne nye metoder. Og svaret på dette er sosial manipulasjon – altså at de lurer deg trill rundt, sier sikkerhetsrådgiver Thorbjørn Busch i Telenor. Han beskriver svindlernes manipuleringLes mer »

Garmin lanserer EnduroTM, en GPS-multisportklokke for ultrasportutøveren. Med modus for strømstyring og Power Glass™ linse for solcellelading, kan batterilevetiden forlenges for bruk i opptil 65 dager1. Med Enduro introduseres det nye avanserte funksjoner for terrengløping, som hjelper utøveren til å prestere bedre og kjenne seg trygg ved løping i både nedover og oppoverbakker. Klokken leveres med flere avanserte treningsfunksjoner, medLes mer »

(Fornebu 17. februar, 2021) I oktober offentliggjorde Telenor at Stavanger var en av de utvalgte storbyene som først får 5G i Norge. Utbyggingen startet like før jul, og allerede er det etablert 5G i flere deler av Stavanger. Nå røper Telenors dekningsdirektør 5G-planene for 2021. – Vi etablerte vår første 5G-basestasjon ved Siddissenteret i desember, og har brukt god tidLes mer »

Skytjenestene til Sopra Steria har fått lederstempel av det globale analyseselskapet NelsonHall. – Denne utmerkelsen henger høyt og er et bevis på at vi leverer gode, skalerbare skytjenester ut fra kundens egne behov og forutsetninger. Det er en viktig del av målet vårt om å være den ledende digitale transformasjonspartneren på markedet, sier Odd Inge Bjørdal, direktør for teknologi ogLes mer »

(Fornebu, 12. februar 2021) Barn og tenåringer landet rundt flokker seg i år rundt Telenor-karusellen og Telenor-lekene. Disse fritidsaktivitetene er ekstra viktige nå som mange tilbud er korona-stengt. Telenor-karusellen arrangeres denne sesongen for 15. gang. Over 70.000 barn opp til 13 år fra 510 klubber landet rundt deltar i det som er Skiforbundets viktigste og største rekrutteringstiltak. Påmeldingen i år viserLes mer »

Forsvarets logistikkorganisasjon har valgt Sopra Steria som A-leverandør på to strategiske rammeavtaler. Avtalene gjelder leveranser til Forsvarsdepartementet, Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Forsvaret, Forsvarsbygg, Forsvarsmateriell og Forsvarets forskningsinstitutt. Konsulentselskapet har kommet inn på rammeavtaler for strategisk rådgivning, og strategisk IKT. Avtalene varer i to år, og kan forlenges i opptil to år til. – Vi er veldig glade for å vinne disse avtalene,Les mer »

Garmin presenterer LilyTM, den lille og fasjonable smartklokken kvinner har ventet på. Lily leveres i to ulike modeller, Classic og Sport. Den lille størrelsen, den mønstrede urskiven og flere ulike fargevalg gjør Lily ideell for kvinner som søker et moderne alternativ i utvalget av smartklokker som er tilgjengelig på markedet. Garmin har den senere tiden intensivert utviklingen av produkter ogLes mer »

(Fornebu, 26. januar 2021) En æra er over for nettet som for alvor fikk nordmenn til å starte mobilsurfing. Nå stenges 3G-nettet som har vært i drift siden 2004, og det gir plass til mer kapasitet til 4G- og 5G-nettet. Arbeidet har pågått en stund, men nå er det slutt: Denne uka slår Telenor av 3G-nettet for å gi etLes mer »