Garmin lanserer i dag muligheten til å benytte en graviditet-/svangerskapskalender, hvor kommende mødre kan følge graviditeten samtidig som de har en helse- og aktivitetsoversikt. Via appen Garmin Connect, og en kompatibel smartklokke1, kan man se svangerskapsrelaterte symptomer, følge barnets utvikling, lagre ønskelige påminnelser, ta imot trening- og kostholdsveiledning og mye mer. Svangerskapskalenderen er utviklet av kvinner for kvinner og viserLes mer »

– Sopra Steria er på topp av sin bransje i år, og dermed får de pris som bransjens beste blant IT-konsulentselskapene i Norge, sier Carlo Duraturo, daglig leder i Universum Norge. Hvert år kårer Universum landets mest attraktive arbeidsgivere. Årets utdeling skjedde i forbindelse med webinaret Universum Awards i går kveld. – Vi er stolte av å rangere sammen medLes mer »

Garmin presenter STRIKER™ Cast, et ekkolodd man kan kaste ut med fiskestangen, snøre inn og deretter se ekkoloddsbilder som trådløst overføres til kompatibel smarttelefon eller nettbrett. Om du fisker fra land, eller fra båt, er STRIKER Cast et nyttig verktøy for å finne fisken. Ved en sandstrand, i havnen, fra båt eller kajakk – se fisken og bunnstruktur, med krystallklareLes mer »

Garmin presenterer GT56 og GT36, nye svingere med Ultra High-Definition (UHD) ClearVü og SideVü skanningekkolodd. Svingerne leveres med 20% lengre rekkevidde enn tidligere modeller og tre frekvenser som gir skarpere ekkoloddsbilder for fiskeren. ”Vi er stolte over å kunne levere GT56 og GT36 svingerne til sportsfiskere som ønsker å løfte fisket opp til neste nivå. Svingerne leverer de skarpeste ogLes mer »

(Fornebu, 29. oktober 2020) Fem av ti bedrifter har opplevd digitale angrep det siste året, og like mange har avtale med eksterne sikkerhetseksperter. Men to av ti bedrifter har ingen planer for å håndtere digitale angrep. Flere må trappe opp innsatsen, mener Telenor Norges sikkerhetsdirektør Hanne Tangen Nilsen. Selv om alle norsk bedrifter synes digital sikkerhet er viktig så erLes mer »

Garmin lanserer GPSMAP® 723, GPSMAP 923 og GPSMAP 1223-serien – neste generasjon kartplottere og kombinasjonsenheter i et slankt, strømlinjeformet design med forbedrede skjermer og et stort utvalg av funksjoner som sømløst kan integreres i Garmins marinesystem. Den nye GPSMAP x3-serien leveres med og uten ekkolodd. ”Den nye GPSMAP x3-serien bygger videre på GPSMAP-serien og vi er stolte av å ha videreutviklet funksjonalitetenLes mer »

(Fornebu, 28. oktober 2020) Rekordmange nordmenn har fått seg kjæledyr under koronatiden, viser statistikk fra DyreID. Nå som den generelle båndtvangen er over, går mange hundeiere med hunden løs. Den store skrekken er at hunden stikker av. Sammen med DyreID lanserer Telenor Mitt Spor, en ny sporingstjeneste som gir deg full oversikt over hvor kjæledyret befinner seg. – Uavhengig omLes mer »

Garmin lanserer STRIKER™ Vivid-serien– nye ekkolodd, med høyoppløste fargepaletter som gjør det enklere å se hva som befinner seg under vannoverflaten. ”Den nye Vivid-serien leveres med en forbedret ekkoloddsopplevelse til STRIKER-serien,” forteller Dan Bartel hos Garmin.”Det finnes mange variabler når man skal vurdere fargepalett for ekkolodd – dagslys, bunnstruktur, dekningsområde og synsevne – og vi er stolte over å haLes mer »

(Fornebu, 27. oktober 2020) Telenor har best mobildekning og raskest mobilnett i Norge, viser ferske tall fra analyseselskapet Ookla. Telenor får utmerkelsen «Beste mobilnett» etter å ha vunnet Ooklas kåringer for «Raskeste mobilnett» og «Best mobildekning i Norge» for andre og tredje kvartal. Kåringen er basert på Ooklas analyser av 127.000målinger av mobildekning og datahastighet som mobilkundene har utført medLes mer »

Garmin lanserer dykkecomputerne Descent® Mk2, Descent Mk2i og den trådløse senderen Descent T1, neste generasjon av dykkecomputere som er fullspekkede med funksjoner for dykkeren. Descent Mk2i kan pares med senderen Decent T1 via Garmin SubWaveTM som informerer dykkeren om flasketrykk og luftforbruk1. SubWave er et revolusjonerende ekkoloddsbasert kommunikasjonssystem, som sammenlignet med tradisjonelle luftintegreringssystemer, tilbyr økt rekkevidde og pålitelighet. Descent Mk2Les mer »

(Fornebu, 23. oktober 2020) I mars åpnet Telenor offisielt 5G-nettet. Telenor har i år etablert 5G i 10 områder rundt omkring i landet. Nå er det klart hvor 5G kommer i løpet av året og i 2021. – Vi starter i år utbyggingen i Oslo, Bergen og Stavanger samtidig som vi utvider 5G-dekningen i Trondheim og Kongsberg. I 2021 skyter utbyggingenLes mer »

Garmin lanserer Instinct® Esports Edition, en robust GPS-smartklokke, spesialutviklet for e-sportsutøvere og entusiaster som ønsker å løfte sine prestasjoner til neste nivå. Klokken er utviklet fra erfaringen i Garmins teknologi med registrering av helse, aktivitet og trening med en dedikert e-sportfunksjon, hvor det er mulig å registrere og analysere puls og stressnivå når man spiller. Man kan videre ta delLes mer »

(Fornebu, 22. oktober 2020) Mandag 12. oktober ble Telenor Norge rammet av et betydelig cyberangrep med krav om løsepenger. Utpresserne krevde betaling for ikke å utsette virksomheten for ytterligere angrep. Nå kan andre norske selskaper stå for tur, advarer Telenor. Siden august har flere bedrifter over hele verden blitt utsatt for ransom-DDoS-angrep (rDDoS) fra vinningsmotiverte cyberkriminelle, ofte kalt «Lazarus BearLes mer »

Nylig ble det klart at båtprodusenten Goldfish og Garmin inngår en ny avtale. Garmin vil være hovedleverandør av marine-elektronikk til alle modeller i Goldfish sortimentet, som Tender, Bullet, Sport og Ocean. Garmin og Goldfish deler mye av det samme DNA’et med fokus på kvalitet, innovasjon, pålitelighet og ytelse. Holdbarhet, robusthet og konstruksjonskvalitet er utenfor det vanlige med et veldig høytLes mer »

(Fornebu, 20. oktober 2020) I en ny undersøkelse går det fram at 60 prosent av foreldre i Norge opplever at mobbing er et problem for barn, og halvparten av foreldre er bekymret for digital mobbing. Denne uka har kunnskapsministeren fått opplevd Bruk Hues nettvett-undervisning som skal bidra til å forhindre mobbing digitalt. – Vi vet at sosiale medier og andre digitale verktøyLes mer »