Telenor med 5G i samtlige fylker i 2022

Pressemelding – 30. september 2021 06:30

(Fornebu, 30. september 2021) Telenor har nå offentliggjort hvilke byer og tettsteder som får 5G neste år. I 2022 kommer 5G til kommuner i samtlige fylker.

– I løpet av neste år vil det være 5G i 250 kommuner. I flere enn 100 av dem vil innbyggerne virkelig nyte godt av den fantastiske brukeropplevelsen 5G fører til. I tillegg vil inntil 150 kommuner ha enkeltsteder som blir modernisert først og fremst for å gi en skikkelig bredbåndsopplevelse, sier teknologidirektør i Telenor, Ingeborg Øfsthus.

5G vil også komme til utvalgte ferie- og fritidssteder for sommeren 2022 og for vintersesongen 2022-2023. Telenors mobilnett skal være oppgradert med 5G i hele Norge i løpet av første halvår i 2024.

Dobling av nettopplevelsen på ett år

Telenor åpnet offisielt 5G-nettet i mars i fjor. Siden den gang har de største byene og flere tettsteder fått opp 5G-basestasjoner. Utbyggingen skjer parallelt med at 4G-nettet oppgraderes. Dermed skjer det en gradvis kvalitetsøkning av mobilopplevelsene i hele landet, også på 4G. 5G-nettet vil gi kundene helt nye fartsopplevelser og vil leve side om side med 4G og fiber.

– Målinger fra analyseselskapet Ookla® viser at på bare i løpet av det siste året har hastighetene i Telenors mobilnett doblet seg. Økningen skyldes den store moderniseringen av mobilnettet som foregår akkurat nå, sier Øfsthus.

Bro inn i fremtiden

Ifølge Telenor vil overgangen til 5G få stor positiv betydning for Norge.

– 5G er mer enn et nytt mobilnett, det er en bro inn i fremtiden. 5G vil ha en sterk positiv samfunnsbetydning. Med 5G vil får Norge et nett med enorm kapasitet, trygghet og stabilitet – i tillegg leverer nettet lav forsinkelse og høy hastighet. Egenskapene ved 5G vil gi næringslivet, det offentlige og hver enkelt av oss muligheter langt utover hva tidligere generasjoners mobilnett har kunnet levere på, sier Øfsthus.

9000 basestasjoner i 2024

5G-utbyggingen er en del av det største teknologiskiftet i Norge i nyere tid. Landet rundt skal Telenor oppgradere ca. 8400 basestasjoner, og i tillegg bygger selskapet nytt. Dette inkluderer å bygge 5G på enkeltsteder der det er manglende bredbåndsdekning.

– Det er et gigantisk prosjekt å bygge 5G i hele Telenors nett, og når vi første halvår 2024 er i mål vil antall basestasjoner ha økt til omkring 9000. Vi er kompromissløse på at vi skal tilby norske mobilkunder det beste 5G-nettet, sier Ingeborg Øfsthus.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900