Telenor lanserer Familiebonus: Mer data til hele familien

(Fornebu, 12. oktober 2017) Familiebonus for hvert Telenor-produkt og en app som holder styr på familielivet; slik blir den nye mobilhverdagen for norske familier. 

Telenor ønsker å gi barn og voksne en enklere og mer smidig hverdag og innfører Familiebonus og appen Min Familie. Med Familiebonus får kundene ekstra data hver måned – helt uten ekstra kostnad. 

Ifølge en undersøkelse Kantar TNS har utført for Telenor, har 65 prosent av alle tenåringer opplevd å gå tom for data.

– I Familiebonus kan du samle alle i familien og deres Telenor-produkter. Hvem som er med, er helt opp til den enkelte – far, mormor, tante, datter, sønn eller en bestevenn. Medlemmene trenger ikke en gang å være i familie med hverandre. Jo flere produkter, desto mer ekstra mobildata blir det å dele på medlemmene. Og vi setter ingen grense for hvor mange medlemmer som inngår i «familien», sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i Telenor Norge.


For hvert Telenor-produkt familien har, kommer 0,5 GB i bonusdata hver måned. Med alle familiens produkter inkludert, blir det fort mange GB bonusdata i familien. Familiebonus aktiveres i Mitt Telenor-appen, og fordelingen av data skjer også her. Familien får bonusdata når de har samlet tre eller flere produkter. 

– All den ekstra mobildataen samles i en pott, og familien bestemmer selv hvordan den skal fordeles mellom medlemmene, forklarer Moen. Han fremhever at med Familiebonus vil alle i familien fremdeles ha sitt eget abonnement med sin egen datamengde, og vil samtidig få ekstra bonusdata hver eneste måned.

Seks av ti stresser
Som en del av familiesatsingen kommer appen Min Familie, som inneholder en felles kalender for hele familien, felles handleliste og mye mer. Åtte av ti foreldre ser et behov for hjelp til å organisere hverdagen, ifølge undersøkelsen. 

– De som er veldig interessert i hjelp, opplever mer stress i forbindelse med koordinering og organisering av familiens aktiviteter. I dag bruker foreldre hovedsakelig beskjeder og påminnelser på SMS, gule lapper og papirkalender for å holde orden på familiehverdagen, forklarer Moen.

Undersøkelsen viser at over 60 prosent av foreldrene blir stresset av å koordinere familiens aktiviteter. 

– Å glemme planer eller å huske å kjøpe inn middag, er vanligste utfordring i en stressende familiehverdag, men også å finne viktige dokumenter eller passord. Hvis du heller ikke har kontroll på alle hentinger, dugnader, treninger og avtaler, synkroniserer Min Familie-appen enkelt alle aktivitetene for deg, i tillegg til å samle dokumenter og passord, sier Moen. 

Min Familie samler alt én app; kalender, handlelister, avtaler, passord, mulighet til å se hvor alle befinner seg, og mye mer. 

– Min Familie hjelper deg med å styre familiens hverdag på en smart, enkel og rask måte, sier Moen. Han påpeker at appen nå er ute i en førsteversjon, og at Telenor gjerne tar imot tilbakemeldinger fra kundene på bruk av appen, slik at den stadig kan gjøres bedre.

Slik fungerer Familiebonus
• For hvert Telenor-produkt, får familien 0,5 GB i bonusdata hver måned. Familien trenger minimum tre produkter for å kvalifisere til Familiebonus.
• Om medlemmene har mobilabonnement fra Telenor (bedrift og privat), SWAP, bredbånd, hjemmetelefon og andre produkter fra Telenor, blir det fort mye ekstra data å dele.
• Familiebonus aktiveres av eier på et privat mobilabonnement i Mitt Telenor-appen, og alle numrene og produktene til eier blir automatisk med.
• For mer data kan du invitere flere medlemmer eller kjøpe flere produkter.
• Medlemmene deler den ekstra dataen seg imellom, og dette gjøres i Mitt Telenor.
• Familiebonus har Data Rollover og brukes før dataen som er inkludert i abonnementet.
• Du kan være medlem i én Familiebonus av gangen.
• Familiebonus koster ingenting, og det er ingen krav til felles eier. Det er ingen begrensninger på antall medlemmer.
• Det er heller ikke noe krav om at medlemmer må være i familie. Bror, søster, venn, nabo, filletante, eller hele fotballaget om du vil. Hvem du vil ha med i din Familiebonus, er helt opp til deg. Og Telenor setter ingen begrensning på antall medlemmer.
• Med bedriftsabonnement kan du bidra til potten, men ikke bruke av den.

Produkter som gir bonusdata
• Mobilabonnement (privat og bedrift, utgåtte og i salg).
• Mobilt bredbånd og SWAP.
• Fast bredbånd og hjemmetelefon. Hvert produkt gir 0,5 GB i bonusdata.
• Telenor Kontant er ikke med. Gjelder kun Telenor-produkter; Canal Digital, Talkmore og Dipper er ikke med.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor Norge
Tlf: 952 09 037, e-post: anders.krokan@telenor.com eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse