Strikk for kjærligheten – nominasjoner og juryens innstilling

Vår engasjerte og dyktige jury har gått igjennom alle nominasjonen som har kommet inn på sosiale medier. Engasjementer har vært fantastisk og vi har fått inn godt over 600 nominasjoner. Alle jurymedlemmene har sendt sine innstillinger til juryforkvinne, Astrid Valen-Utvik. Etter juryens samlede innstilling sitter vi igjen med tre organisasjoner, Skeiv Ungdom, Salam og Regnbuefamilier. Den siste og endelige stemmen ønsker vi å overlate til våre venner, kunder, kollegaer, strikkere og ikke-strikkere rundt om i Norges land. Bli med å stem på den organisasjonen som du mener skal motta strikke-beløpet her.

Juryen har bestått av følgende medlemmer:

Astrid Valen-Utvik driver kommunikasjonsbyrået Valen-Utvik sammen med mannen sin Glenn, og har jobbet med sosiale medier for Nille i 8 år. I 2012 ble hun kåret til en av Norges mektigste kvinner innen media og kommunikasjon, og hun er en tydelig stemme i fagmiljøet rundt sosiale medier. I 2016 ble hun kåret til Årets ildsjel under Gullenken, året etter ble hun kåret til Årets sosiale medier-personlighet.

Lisa Tønne
Lisa er en iransk-norsk skuespiller og komiker. Hun er også ene halvparten av podcast-duoen ‘Tusvik og Tønne’, sammen med Sigrid Bonde Tusvik. Podcasten er Norges største.

André Ousz Holm
Vår engasjerte kollega André jobber som butikksjef for Nille og har hjerte både for regnbuegarn og for LGBTQ-personers rettigheter.

Thomas Sundeen
Thomas er 34 år, og jobber med kommunikasjon og PR. Han jobber også frivillig som markedsansvarlig for Oslo Pride, og er leder for gruppen Glitterfitter. Hva er Glitterfitter? «Glitterfitter er kort fortalt homofile mot homofil homofobi, femihat og rasisme. Vi ønsker å ha en positiv stemme i miljøet og heller gå foran med et godt eksempel enn å løfte med pekefingrene.» forklarer Thomas.

Karoline Skarstein på 26 år bor i Sogndal, og har nettopp tatt en bachelor i sosiologi, hvor hun skrev en bachelor om mangelen på kvinner i medieverden. Nylig var hun også deltaker i NRK sitt nye nettprogram “Ikke spør om det”, i episoden som handler om å være transseksuell. Karoline er en aktiv samfunnsdebattant på Twitter, hvor hun daglig deler fra livet sitt som transkvinne. Hun sier hun har vært studentjournalist i hundre år, samt freelance journalist, og skrivekunst-student. Hun er også så glad i å strikke at hun ble «årets strikker» på Folkehøgskolen.

Christine Jentoft er en lesbisk, transkjønnet kvinne, aktivist, frisør og mamma. Hun er 30 år og bor i Bærum. I 2015 ble Christine kåret til Miss Gay Norway, mye fordi hun har engasjert seg for transpersoners rettigheter. Hun er også blogger og samfunnsdebattant.

Nille er en ledende norsk lavpriskjede, med produkter til alle anledninger. Om det er farsdag, morsdag, påske, karneval, valentinsdagen, skolestart, halloween eller jul, har Nille det som trengs for å skape den rette stemningen.

Grossistselskapet Per Aarskog AS ble grunnlagt i 1966, og i 1982 ble den første Nille-butikken åpnet. Nille Trading (Tidligere Per Aarskog) AS leverer i dag varer til Nille Store Operations AS. Nille har i dag over 370 butikker i Norge.