Storsatsing på Oslo kulturskole – ny avdeling på Voldsløkka

Fredag og lørdag var det god stemning under Oslo kulturskoles åpningsfestival i splitter nye lokaler og nærmere 2000 nye kulturskoleplasser på Voldsløkka. Flere trosset regnet og møtte opp til gratis aktiviteter, musikalske innslag, ansiktsmaling, boller, popkorn og teaterforestilling. For å nå en bredere målgruppe tilbys det her undervisning i mange spennende, nye fag. Det er fortsatt mulig å melde seg på.

En gruppe med musikkelever, fra 7 til 17 år, fra Lviv i Ukraina var på Oslobesøk og fikk æren av å holde den aller første konserten inne på kulturskolens nye avdeling. De ble møtt med stor jubel fra de oppmøtte på fredag ettermiddag.

Åpningsfestivalen ble rundet av på lørdag med familieforestillingen «Det var en gang det ble nå» med Teater Joker, for en fullsatt teatersal og begeistrede barn og voksne.

Nye spesialtilpassede lokaler
På Voldsløkka skole og kulturstasjon har kulturskolen en egen dansesal, teatersal og flere undervisningsrom tilrettelagt for visuelle kunstfag, musikk og gaming.

– Vi gleder oss til å skape et pulserende kunst- og kultursenter for barn, unge og voksne på Sagene og de omkringliggende bydelene, sier områderektor Sjur Høgberg

– Lokalene har en veldig fin atmosfære og en egen ro. Det er fantastisk å kunne undervise her, uttaler sanglærer Hilde Leite Gaupås entusiastisk.

Fortsatt mulig å melde seg på
Oslo kulturskoles utvidelse med nærmere 2000 elevplasser på Voldsløkka gjør at enda flere barn, unge og voksne i Oslo får mulighet til å delta på kulturaktiviteter. Det er fortsatt ikke for sent å melde seg på kurs på Voldsløkka, eller andre av kulturskolens undervisningssteder.

Oslo kulturskole på Voldsløkka

  • De nye lokalene på Voldsløkka åpnet 21. august med plass til rundt 2000 elever
  • Det tilbys undervisning i dans, teater, gaming, instrumenter, sang, musikkproduksjon og visuelle kunstfag
  • Nye fag på Voldsløkka er blant annet e-sport med gaminglærer og e-sportprofil Thomas «Tom Kick» Monsen og musikkproduksjon med rapperen Linda Vidala.
  • Innbyggere fra hele byen kan melde seg på kurs
  • Se oversikt over ledige plasser på nettsiden til Oslo kulturskole