Stormzy annonserer andrealbumet

Den britiske musikeren Stormzy har i dag, 19. november, bekreftet slippdatoen for hans etterlengtede oppfølgeralbum, Heavy Is The Head, som blir tilgjengelig på alle plattformer 13. Desember 2019 via #Merky Records/Atlantic.

Heavy Is The Head er et svært spennende comeback for multi-prisvinnende Stormzy, som denne gang har produsert alle låtene selv; noe som en gang for alle vitner om hans musikalske talenter og brede lyriske univers. Albumet tar for seg relaterbar tematikk i sann Stormzy-stil, og med på vokal har han fått med seg noen av vår tids mest interessante artister, som blant andre Ed Sheeran, Burna Boy, H.E.R., Aitch og YEBBA.

Så langt har Stormzy sluppet tre av 16 låter fra det kommende albumet, hvilket betyr 13 nye låter blir å finne på albumet. I april returnerte Stormzy med et brak med «Vossi Bop», som første slipp siden 2017. «Vossi Bop» ble strømmet 12,7 millioner ganger i løpet av den første uka, og med det knuste Stormzy tidligere rekorder og ble den første britiske rapperen med et så høyt antall strømminger på så kort tid. I tillegg solgte singelen 94,495 kopier og sikret Stormzy sin første #1 hit i Storbritannia. Låten lå som #1 i to uker. Kort tid etter ble «Crown» og «Wiley Flow» sluppet, hvorav sistnevnte var en hyllest til britiske MC, Wiley.

I oktober prydet Stormzy forsiden av TIME Magazine, der han ble utnevnt som én av ti «Next Generation Leaders».

Før Stormzy slapp debutalbumet sitt Gang Signs & Prayer i februar 2017 – som forøvrig solgte til platinum – ble Stormzy omtalt som en av de mest lovende britiske rapperne. Nå, mindre enn tre år senere, kan man mildt sagt si at den beskrivelsen er utilstrekkelig. Hans ærlige og karakteristiske uttrykk gjør han til en rapper uten sidestykke. Stormzy ble først oppdaget i undergrunns-musikkmiljøet, der han også var kjent som en politisk talsperson, spesielt rundt saker som omhandler myndiggjøringen av minoriteter.

Siden da har Stormzy blitt en av Storbritannias mest inspirerende kulturelle figurer. Tidligere i år headlinet Stormzy Glastonbury-festivalen som den første rapper-headlineren noensinne. Også da benyttet Stormzy anledningen til å ta opp en av hans hjertesaker, som er urettferdigheten rundt at mørkhudede barn blir kriminalisert i et rettssystem han mener er partisk.

På tross av at Stormzy har hatt en pause fra det ‘musikalske’ søkelyset, så har hans filantropi fortsatt. I juli 2018 lanserte han «The Stormzy Scholarship» – et studentsamarbeid med Cambridge University, hvor Stormzy hjelper to mørkhudede studenter ved å gi dem et stipend som dekker utdanningen. I sommer ble det klart at stipendet vil fortsette neste år for to nye studenter. I etterkant av det har Stormzy avduket #MERKY Books, som er et forlag laget i samarbeid med Penguin Random House UK. Samarbeidet har også ført til utgivelsen av hans egen bok «Rise Up: The Story So Far», som først ble utgitt 1. november i år. En kort tid etter utgivelsen annonserte Stormzy «Writers’ Prize», som er et initiativ som ser etter nye, dyktige forfattere. Stormzy lanserte også #Merky Records i 2018. #Merky records er et datterselskap av Atlantic Records, som vil signere nye og fremadstormende artister.

#Merky Records har også videre ført til #Merky-festivalen, som er en årlig to dager lang festival på Ibiza hvor flere av de mest lovende britiske artistene opptrer. Årets festival solgte ut på 48 timer.

Stormzy sitter i dag på over 25 priser, inkludert 2 x Brit Awards, 1 x Ivor Novello Award, 6 x MOBO Awards, 1 x Q Award, 1 x MTV EMA, 1 x BBC Music Award, 1 x Teen Choice Award, 3 x AIM Awards, 2 x BET Awards, 2 x British GQ Awards, 2 x Global Awards, med flere.

Gjør deg klar til å se Stormzy bane vei med sitt sjangerdefinerende album Heavy Is The Head 13. desember.