Stjerneskuddet Griff annonserer ny mixtape

Nykronede Brit-Award-vinner Griff har i dag kunngjort detaljer om sin splitter nye mixtape ‘One Foot In Front Of The Other’, som vil bli utgitt på Warner Music 11. juni og er tilgjengelig for forhåndsbestilling nå (pakker inkludert merch designet av Griff er på nettstedet hennes her). Griff har også bekreftet detaljer om sin første UK-turné noensinne, som er planlagt til slutten av 2020: fans kan få tilgang til et tour pass med early access når de forhåndsbestiller mixtapen, med generelt salg som begynner kl. 09.00, 26. Mars.

Det tjue år gamle fenomenet ble i dag kunngjort som vinner av den prestisjetunge BRITs Rising Star Award, med tidligere vinnere som Celeste, Sam Smith og Adele. Hun ble nominert sammen med Pa Salieu og Rina Sawayama, og dette følger Griffs listing til BBC Sound fra 2021, Radio 1s Brit List og mange flere som har varslet Griffs ankomst blant de store ligaene i britisk pop (inkludert Taylor Swift). Griff vil debutere i USA i neste uke og fremføre den nye single ‘Black Hole’ på ‘Late Night With Seth Meyers’ (22. mars), før en nylig bekreftet opptreden på ‘Later … With Jools Holland’ 26. mars.

«‘One Foot In Front Of The Other’ er en samling av sanger jeg skrev under lockdown.» Sier Griff selv. «Det har vært rart å lage musikk på denne tiden, å ikke egentlig oppleve det virkelige liv, men jeg tror det som har kommet ut av det å føle meg så usikker på fremtiden, er å vite at alt man kan gjøre er å ta et nytt skritt. Jeg har også produsert mesteparten av denne mixtapen – jeg hørte at 2% av musikkprodusentene er kvinner, og det føles derfor viktig at jeg som ung kvinne i musikkbransjen skal styrke meg selv og fortsette å gjøre det ordentlig. Det var utfordrende, men jeg håper at ‘One Foot In Front of The Other’ føles som en rå, emosjonell og upolert kropp. “

‘One Foot In Front Of The Other’ er en ryddig oppsummering av Griffs gjør-det-selv-tilnærming til dags dato. Født til kinesiske og jamaicanske foreldre like utenfor Watford, hvor hun begynte å lage musikk i det skjulte mens hun fullførte A-Levels. Sangene i mixtapen følger ‘Black Hole’ nedover i kaninhullet kjent som det moderne tenåringslivet, og utforsker store temaer (ung kjærlighet, mental helse, familie og vennskap) i Griffs egen distinkte stil. Griff er typen som ikke trekker grenser mellom å lage beats, designe egne klær eller å ta over Tate Modern til sitt andre London-show noensinne. Det er en balansegang som hun bokstavelig talt balanserer over i sitt nye mixtape-artwork. Som hun selv sier; “Jeg lærte å gå på line! Det er så vanskelig, men jeg visste at jeg måtte få tatt bildet og fange den følelsen av at man kan falle når som helst – for det er slik jeg føler til enhver tid, og det er det sangene på dette prosjektet fanger.» Å stole på seg selv for å sette ‘One Foot In The Other’ er en holdning som virkelig gjelder for den nye generasjonen popstjerner, og som preger det neste trinnet i Griffs utrolige reise.

´One Foot In Front Of The Other ’er tilgjengelig for forhåndsbestilling her, inkludert personlig + signert vinyl, tape, CD, pluss eksklusiv merch designet av Griff.

Se ‘Black Hole’ live i Hackney Church her

“Multicultural, multi-hyphenated, and multi-talented…four walls can’t confine this utterly unique teenager.” Vogue
“Griff looks every bit like pop’s bright new star…it is, quite frankly, all rather brilliant” – i-D
“A fierce and distinctive talent…perfection” Sunday Times
“Move over Dua Lipa, because Griff is well on her way to becoming the next face of British pop” Elle

“A phenomenon…the teenage boss about to take charge of pop” NME

Track-List

  1. ‘Black Hole’
  2. ‘One Night’
  3. ‘Shade Of Yellow’
  4. ‘One Foot In Front Of The Other’
  5. ‘Dreams’
  6. ‘Earl Grey’
  7. ‘Walk’