Sterk vekst i Norge for Sopra Steria

Landets største IT-konsulentselskap omsetter for nær to milliarder kroner og leverer en vekst på 13 prosent på det norske markedet i 2017. Også internasjonalt vokser Sopra Steria.

– Vi er stolte over et år med solid organisk vekst for Sopra Steria i Norge. Vi har levert godt på våre eksisterende avtaler, samtidig som vi har vunnet flere nye, store kontrakter, sier Kjell Rusti, som i fjor høst ble tildelt Konsulentguidens ærespris for sitt mangeårige virke som administrerende direktør for Sopra Steria i Skandinavia.

Sopra Steria er Norges største IT-konsulentselskap basert på antall ansatte – og kom på fjerdeplass på Digis ferske liste over Norges 100 største IT-selskaper.

Les også: Gigantavtale med Sopra Steria skal løfte Oslo kommunes digitale satsing

Tredobling på 10 år

Omsetningen i Norge i fjor endte på 1,96 milliarder kroner. Det er mer enn en tredobling på ti år. Dessuten har selskapet levert solide, positive resultater hvert år. Internasjonalt melder Sopra Steria om en omsetning på i overkant av 3,8 milliarder euro – med en organisk vekst på 3,5 prosent.

Rusti påpeker at veksten drives av en sterk digitaliseringsbølge i både næringsliv og offentlig forvaltning.

–Vi hjelper bedrifter og organisasjoner med å gjennomføre deres digitale prosjekter. Vår styrke som ende-til-ende-leverandør ligger i å forstå samspillet mellom forretning og teknologi – og ikke minst forstå sektorene kundene opererer i. I løpet av de siste årene har vi blitt mer anerkjent som en betydelig digitaliseringsaktør i både privat og offentlig sektor. Vi har tidligere vært mest kjent for vår IT-ekspertise, nå har flere kunder også fått øynene opp for vår Business Consulting-kompetanse. Faktisk teller forretningsenheten vår nå 200 konsulenter i Norge, sier Rusti.

Les også: Sopra Steria NEXT: Ny innovasjonshub skal digitalisere norske virksomheter

Mange milepæler i 2017

Helt mot slutten av fjor året ble det klart at Sopra Steria skal modernisere IT-driftsplattformen til Oslo kommune, i en avtale som strekker seg over 10 år.

2017 ble også året da Sopra Steria for alvor posisjonerte seg i Sverige. Like over sommeren ferdigstilte konsulentselskapet oppkjøpet av Kentor, med 330 ansatte.

– Dette oppkjøpet vil vesentlig styrke Sopra Sterias posisjon i Sverige og legge til rette for fremtidig vekst i Skandinavia, kommenterer Kjell Rusti.

I mars 2017 ble Sopra Steria kåret til Norges beste arbeidsplass i Great Place To Work-kåringen for store bedrifter. Selskapet har de siste fem årene vært blant de tre beste i sin kategori, og har ligget i teten i over ti år.

– Vi er spesielt opptatt av faglig og personlig utvikling av våre medarbeidere, det er svært viktig for at vi skal lykkes i å rekruttere og beholde de beste hodene, de som kan utvikle våre kunder på beste måte videre. Vårt arbeid med kunnskapsutvikling og kunnskapsdeling er noe som gagner både kunder og ansatte, sier Rusti.

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap med en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 42 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 3,8 milliarder euro i 2017.

I Skandinavia sørger 1800 medarbeidere for en årlig omsetning på 2,5 milliarder kroner.