Spor hundene dine med det nye halsbåndet Garmin T 5X

Pressemelding –

Med Garmins avanserte GPS-hundepeilersystemer og det nye halsbåndet T 5X , får du nå opptil dobbelt så lang batteritid og mulighet for å endre innstillingene for å forlenge batteritiden ytterligere.

Garmin lanserer i dag det nye halsbåndet T 5X. Dette halsbåndet er kompatibelt med Garmin Alpha® og har en batterilevetid på opptil 80 timer på en lading. Via kompatibel håndenhet kan man på avstand justere innstillingene på hundehalsbåndet ved å sette enheten i ”hvilemodus”, og på denne måten forlenge batteritiden.

”Hunden er en viktig del av jakten. Ved at T 5X leveres med en vesentlig forbedret batteritid, kan man bruke mer tid til å jakte”, forteller Dan Bartel hos Garmin. ”Om en jeger ser at batteriet løper tomt på sporingsenheten, kan man med kompatibel enhet på avstand justere halsbåndet til å fortsette i ”hvilemodus”. Denne funksjonen er til stor hjelp, spesielt om hunden har rotet seg bort i terrenget og man må lete etter hunden”.

Forlenget batteritid

T 5X leveres med opptil 80 timer batteritid – om man sammenligner med tidligere halsbånd er batteritiden omtrentlig fordoblet – avhengig av hvilken oppdateringsfrekvens man velger. Via en kompatibel hundepeilerenhet velger man oppdateringsfrekvens på 2.5, 5, 10, 30 eller 120 sekunder.

Funksjonen for hvilemodus på T 5X fungerer som en av-/på-knapp for å forlenge batteritiden. Når halsbåndet settes i hvilemodus slås sporingen av, mens enheten fortsatt er i standby-modus og klar for å starte sporing igjen. Dette innebærer at man ikke behøver å slå av halsbåndet for å spare batteriet. Når hunden skal jage igjen slår man enkelt av hvilemoduset, og enheten starter sporing på nytt.

I situasjoner hvor hunden har løpt feil og man ikke har mye gjenstående batteritid, kan denne funksjonen være nyttig. Man fortsetter enten i hvilemodus, eller aktiverer i korte tidsintervaller for å finne hunden.

Med det nye T 5X halsbåndet kan man spore hunden med rekkevidde opptil 14,5 kilometer, avhengig av terreng. T 5X benytter både GPS og GLONASS satellittnettverkene, for å gi en bedre posisjonering og sporing. Ved hjelp av flere satellittsystemer vil mottagere ta i mot satellittsignal opptil 20% raskere enn enheter som kun tar signal fra GPS.

T 5X leveres med et LED-lys som kan aktiveres fra kompatibel håndenhet. På denne måten kan man se hunden i mørket eller varsle bilførere om man ser at hunden nærmer seg en vei. T 5X er kompatibel med Alpha 10, Alpha 50, Alpha 100, Alpha 200i og Alpha 200.

Ved behov kan batterier for T 5X kjøpes separat. Det er enkelt å skifte batterier på enheten, slik at man i situasjoner uten tilgang til ladepunkter alltid kan ha strøm på hundesporingshalsbåndet. T 5X er vanntett i henhold til 1 ATM1 og er tilgjengelig på lager fra mars.
Veiledende pris er kr. 4 049,-

1Les mer på Garmin.com/waterrating