Sør-afrikanske “Jerusalema” går viralt i Europa

«Jerusalema» av Master KG (feat. Nomcebo Zikode) ringer kanskje ikke noen bjeller med det første, men låta til den 23-årige sørafrikanske produsenten og artisten peaket nylig på #4 på Sveriges Spotify chart (i skrivende stund #5). Den er også å høre på en rekke av landets radiostasjoner inkludert P3, NRJ, Rix FM, P4 og Power Hit Radio, samt Stockholm er #2 på listen over byer som strømmer artisten mest via Spotify.

Låta ble opprinnelig utgitt for første gang i slutten av 2019, men det var ikke før en singel edit ble sluppet på strømmetjenestene i juli 2020 at dansefenomenet Jerusalema Challenge gikk viralt på nett. Siden den gang har låta fått over 200 millioner strømminger, 345 millioner visninger på YouTube og har vært #1 på hitlistene i Belgia og Sør-Afrika, samt topp 10 plasseringer i Sveits, Nederland og Romania, samt topp 20 i Irland, Luxemburg, Tyskland, Østerrike og Frankrike.

Herman Flesvig danset til låta på instagram så tidlig som i september (se videoen her) og for en uke siden hoppet også Oslo Universitetssykehus seg på ved å poste en video på Facebook der de ansatte danser (se her). Så da er det bare å vente og se om vi får en hit på zulu også her til lands!