Sopra Steria kjøper stort svensk konsulentselskap

Sopra Steria, et av Norges største konsulentselskaper, har kjøpt IT-konsulentselskapet Kentor med 330 medarbeidere. Det øker antallet ansatte i Sverige fra 45 til totalt 375.

Kentor har frem til nå blitt eid av TeleComputing, og har virksomheter i Stockholm, Gøteborg og St. Petersburg. Med dette oppkjøpet styrker Sopra Steria sin stilling betydelig i Sverige og Skandinavia.

Kentor tilbyr tjenester innen digital transformasjon, systemintegrasjon, systemutvikling og IT-rådgivning. Selskapet ble stiftet i 1983 og har hatt en gjennomsnittlig organisk vekst på over 10 prosent per år de siste to årene og et driftsresultat på linje med Sopra Steria-konsernets standarder. Kentor hadde en omsetning på 329 millioner svenske kroner i 2016. Administrerende direktør i Sopra Steria Skandinavia, Kjell Rusti, sier at de gleder seg til å komme på lag med Kentor-teamet:

– Dette oppkjøpet vil vesentlig styrke Sopra Sterias posisjon i Sverige og øke fremtidig vekst i hele regionen for oss. Som et av Norges ledende konsulentselskap har det vært en naturlig vekstambisjon å styrke oss i Skandinavias største IT-market. Vi har nå funnet den rette partneren, sier han.

Terje Mjøs, konsernsjef i TeleComputing, mener at dette er en svært positiv overtakelse:

– Kentor, som er et meget sterkt og velrenommert konsulentselskap, blir en del av et internasjonalt selskap med veldig lik fokus og forretningsvirksomhet, samt like verdier, sier Mjøs.

Fredrik Arbman er administrerende direktør i Kentor, og han mener at selskapet nå får ressurser for å ta markedsandeler i Sverige.

– Det er mange fordeler med denne sammenslåingen. Som en ekstra bonus får vi tilgang til et internasjonalt marked som er til fordel både for våre kunder og medarbeidere. Jeg opplever at vi har veldig mange fellesnevnere og verdier med Sopra Steria, og at vi kompletterer hverandre bra i forretninger og kultur, sier Arbman.

Kontakt: 

Administrerende direktør i Sopra Steria Skandinavia, Kjell Rusti
Tlf: + 47 908 26 026
Epost: kjell.rusti@soprasteria.com

Sopra Steria er et ledende internasjonalt konsulentselskap som tilbyr en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer innen digitalisering. Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift. Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje. Selskapet har 38 000 medarbeidere i 20 land, og hadde omsetning på 34 milliarder kroner i 2015.

I Skandinavia sørger 1300 medarbeidere for en årlig omsetning på 1,8 milliarder kroner.