Sommertips: Europas 10 beste strender

– De aller fleste legger ferien til varme solsikre land i Europa om sommeren. Det er relativt rask flytur, behagelig temperatur, vi vet hva vi får og du må faktisk ikke reise så veldig langt for å nyte fantastisk vakre strender, sier Nora Aspengren Kommunikasjonsansvarlig i TUI.

TUIs topp 10:

10. Barceloneta Beach, BarcelonaDette er egentlig ni forskjellige strender som henger sammen. De ligger midt i byen og er fine og brede. Du kan gå strandpromenaden hele veien. Muligheten for å kombinere storbyliv med sol- og badeferie gjør at strendene i Barcelona kommer med på listen.

9. Paradise Beach, KosStranden med det paradisiske navnet ligger på Kos og kommer selvfølgelig med på listen vår. Passer også fint som en utflukt for barnefamilier. Marie gir dette tipset :

”Lei en bil og dra til Paradise Beach, en fantastisk strand med herlig bading og nydelig vann!”

8. Cala Conta, Ibiza
Denne stranden ligger mot vest og er stranden for deg som liker vakre solnedganger. På Ibiza generelt, og Cala Conta spesielt er solnedgangen en greie. Folk samles på stranden for å se at himmelen farges rød og oransje. Perfekt instamotiv!

7. Cala Macarella, Menorca
Med hundrevis av badeviker, eller calas som de kalles, er det stor mulighet for å finne et helt eget badested på Menorca. Her er det fint å gå på oppdagelsesferd til fots, eller leie en sykkel eller bil. Cala Macarella er en mellomstor strand, og den får du dessverre ikke ha for deg selv. Men den er vakker, med grønn pinjeskog, turkisblått vann og båter som ligger og dupper i overflaten.

6. St.Pauls Bay, Rhodos
Solsikre Rhodos har massevis av strender, noen har vi allerede tipset om i listen vår over verdens 10 beste strender. Men vi tar gjerne med lille St. Pauls Bay som ligger sør for Lindos i denne listen. Emilia, en av guidene våre, sier dette om denne lille godbiten av en strand:

”Den er perfekt for en rolig dag på stranden! Den lille bukten har to strender, hvorav en er kunstig, og det krystallklare vannet er som skapt for snorkling. Den lille lokale kirken har en vakker utsikt over bukten og Lindos by, og er veldig populær å gifte seg i.”

5. Elafonissi, Kreta
Stranden ligger sydvest på Kreta og har nærmest kjendisstatus. På grunn av pulveriserte skjell går sanden i rosa toner (jo da, det er sant!) Blir det for trangt om plassen kan du vasse over mot sandbanken og øya som ligger utenfor.

4. Praia da Falésia, Algarve
Denne vakre stranden ligger bare en drøy mil sørøst for Albufeira i Portugal. Den er seks kilometer lang og har gylden sand, dramatiske sandklipper og uendelig utsikt over Atlanterhavet.

3. Es Trenc, MallorcaStranden har lys, nesten hvit sand, krystall klart vann og ligger sør på Mallorca. Her kan den som vil sole hele seg ettersom en del av stranden er nudiststrand.

2. Playa de Formentor, Mallorca
På motsatt side av øya, nesten helt i nord, finner du en annen av øyas populære strender. Playa de Formentor har finkornet sand og langgrunt vann. Det er vel verdt å ta turen, den svingete veien fra Puerto de Pollensa kan by på mye vakker utsikt og perfekte steder for fotostopp.


1. Shipwreck Beach, Zakynthos
Kjært barn har mange navn, denne stranden er også kjent som Smugglers Cove, Navagio Beach eller Agios Georgios som den opprinnelig heter. I 1980 gikk skipet MV Panagiotis på grunn og ble forlatt like utenfor Zakynthos. Nå ligger vraket på stranden som er omgitt av høye, lyse kalksteinsklipper. Bør oppleves!

Bilder: http://fritidsresor.citat.se/marketstore/press.jsp?PRESSID=0006657

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 20 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUIfly Nordic, Nazar og WonderCruises.

TUI het inntil 1. november 2016 Fritidsresor i Sverige, Star Tour i Norge og Danmark og Finnmatkat i Finland. Konsernet har siden 2000 vært en del av konsernet TUI Group, verdens ledende reisekonsern med virksomhet i mer enn 180 destinasjoner verden over. Konsernet har base i Tyskland og TUI Group er børsnotert på både FTSE 100 indeksen og tyske MDax. I 2014/15 noterte TUI Group en omsetning på €20mrd og et resultat på €1069m. Gruppen har ca. 76.000 ansatte i 130 land og tilbyr sine ca. 20 millioner kunder heldekkende service fra booking til hjemkomst. TUI sin virksomhet dekker hele verdikjeden, hvilket inkluderer ledende reisearrangører, 1.800 reisebyråer i Europa, seks flyselskap med mer enn 140 kort- og langdistansefly, mer enn 300 egne hoteller deriblant RIU og Robinson. Med 14 egeneide cruiseskip, som MS Europa og luksusskipet MS Europa 2, TUI Cruises «Mein Schiff»- flåten og fartøy under varemerket Thomson Cruises i Storbritannia, er TUI et velposisjonert konsern innen det sterkt voksende cruisemarkedet. Globalt ansvar for bærekraftig økonomi, økologi og sosialt ansvar er grunnleggende i vår forretningsvirksomhet. Som eneste reisekonsern i verden er TUI medlem av FNs Global Compact. Konsernet er også listet på den velrenommerte Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).