Solberg Bil AS overtar Arendal Auto AS SVÆRT FORNØYDE: Administrerende direktør i Solberg Bil, Christel Langebrekke, og aktiv eier i Solberg Bil, Ole B. Solberg er svært fornøyde med avtalen med eierne av Arendal Auto.

Pressemelding –

I tett samarbeid med Ford Motor Norge AS er det inngått avtale mellom Solberg Bil AS og eierne av Arendal Auto AS, om at Solberg Bil AS kjøper 80 % av aksjene i Arendal Auto AS. Dagens eiere fortsetter med 20 % eierandel. Ford takker eierne for fin innsats gjennom 3 år, og ser frem til fortsatt godt samarbeid.

– Oppkjøpet vil styrke såvel Solberg Bil-organisasjonen som Ford med en enhetlig distribusjon i aksen fra Notodden, Porsgrunn, Skien og Kragerø til Arendal/Grimstad i sør. Solberg Bil har gjennom de senere årene forberedt organisasjonen sin på vekst med strategiske grep for effektivt å kunne drive Ford-forhandlerdrift på flere plasser. Med base i dette er Solberg Bil godt rustet til å kunne møte fremtidens distribusjon med oppkoblede biler, sømløse online/offline kunde-opplevelser og en betydelig vekstplan for Ford i Norge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge AS, Per Gunnar Berg.

Overtagelsen vil være effektiv 1. januar 2023.

– Vi er svært godt fornøyd med løsningen som legger til rette for en ytterligere styrking i samarbeidet mellom Ford Motor Norge AS og Solberg Bil AS, uttaler Ole B. Solberg, som er aktiv eier og 2. generasjon i den suksessrike familiebedriften.

Han har ståltro på Ford i Norge i tiden fremover.

– Vi får en modellportefølje som stadig utvides med elektriske modeller både innen nyttekjøretøy og personbiler. Med denne overtagelsen vil vi bygge videre på den Ford-filosofi som til nå har ligget til grunn lokalt, og forsterke det med våre etablerte backoffice-funksjoner, sier Ole B. Solberg.

Daglig leder i Arendal Auto, Dagfinn Noddeland, sier at han og de to andre eierne er meget godt fornøyd med salget, og de ser frem til fortsatt godt samarbeid med Solberg Bil.

– For meg handler dette om å ta vare på de gode verdiene som er bygget stein for stein i Arendal Auto, som er en eksklusiv Ford-forhandler. De har en dyp forankring i det lokale miljøet og dedikerte, entusiatiske Ford-medarbeidere. Samtidig handler det om at vi, sammen med teamet, kan bidra med å utvikle kundereisen videre for fremtiden, sier administrerende direktør i Solberg Bil, Christel Langebrekke.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

Solberg Bil v/Ole B. Solberg, Mobil: 977 75 400