SKAAR slipper akustisk låtsamling

Etter gjennombruddet med «Higher Ground» har SKAAR (la oss legge det bak oss en gang for alle; uttalt «skår») grepet musikknorge ved hjerterota. Alt i 2019 var hun nominert i kategorien årets nykommer på P3-Gull, og musikken hennes har blitt brukt i Netflix-produksjoner som «Battle» og «Hjem til Jul», i tillegg til å ha flere A-listinger på radio.

I 2020 slapp SKAAR sin debut-EP, «The Other Side of Waiting». Med denne debuten ble hun nominert til både Spellemannsprisen i kategorien ‘Årets nykommer’ (og gramo-stipend) og kategorien ‘Årets pop’, side om side med pop-bautaer som Emilie Nicolas og Sondre Lerche.

Den 16. april slipper SKAAR låtsamlingen “Waiting», med singelen «Say Something Now» som ble sluppet i dag i spissen. Låta plukker opp tråden etter den tidligere hiten «Quiet», og trekker oss med det fra det ene SKAAR-kapittelet og inn i neste.

Det store tomrommet i kalenderen under covid-19 har ikke stoppet SKAAR, og som et resultat av den uventede overskuddstiden begynte hun å plukke opp igjen demoer som egentlig var lagt på is, og puste nytt liv i dem. Nå sitter hun med 8 ferdige låter som aldri var planlagt å gi ut, som nå skal ut allerede i april.

Første singel fra samlingen, «Say Something Now», er co-skrevet av SKAAR selv, Askjell, Fanny Hultmann og Theo Kylin, og er produsert av Askjell, med Fredrik Svabø på gitar. Det er en skildring av øyeblikket i et brudd hvor man har kommet til bristepunktet. SKAARs unike vokal løfter frem sårbarheten i teksten, og forsterkes av den enkle og nedstrippede produksjonen.

«Say Something Now e ein låt som egentlig burde ha utropstegn i tittelen, men eg droppa da for eg va redd da sku bli kleint hehe» sier SKAAR selv

«Den handle om ett veldig spesifikt øyeblikk der ein står med ett veiskille og veit at da som skjer no e da som avgjer ka retning livet tar vidare. Ein slags «make it or break it låt». «Say Something Now» e på mongen måta ein oppfølger te min tidligare singel «Quiet», der ein greie ut om ett tydelig problem som har oppstått i ett forhold. Denne låta blir fortsettelsen der problemet har blitt så stort at da e umulig å oversjå, og da e mest sannsynlig da som e grunnen te at relasjonen blir ødelagt. Kommunikasjon is key eller ka?»