Singelslipp fra Chris Holsten

Året 2020 har gitt mange oppturer for artisten fra Lillestrøm. Vinteren 2020 var han en av 7 solide artister som var med i TV2s suksessprogram «Hver gang vi møtes», der publikum fikk oppleve sterke musikalske fremføringer åtte lørdager på rad. En av låtene som ble spesielt godt tatt imot av både seerne og anmeldere var Holstens tolkning av Odd Nordstogas «Ein farfar i livet», som han valgte å fremføre akkopagnert av sin egen farfar Jan (89) på trekkspill. Et musikalsk sterkt øyeblikk for Chris selv, og en opptreden som også rørte mange seere.

Kort tid etter fulgte det en rekke utgivelser fra artisten, ledet an med hitlåten ‘Wish I Never Met You’ som herjet på radiolistene, før den etterlengtede EP-debuten ‘Cold Hearts’ kom i april. Med EP slippp i ryggen og suksess fra «Hver gang vi møtes» tok Chris det musikalsk videre i duett med Frida Ånnevik. De to valgte å sammen lage en norsk versjon av «If The World Was Ending» (JP Saxe & Julia Michaels), på norsk «Hvis verden». Låten fikk umiddelbart enorm respons fra publikum og har allerede solgt til platinum, knappe 4 måneder etter utgivelse.

“Noen ganger kan den største suksessen være den man ikke kan forutse, «Hvis verden» ble en slik opplevelse for meg. Det har vært en helt enorm respons på vår tolkning av låten, og det at man fikk en hit når alt annet sto stille, var en stor glede”

Det siste året har Chris Holsten vist det norske folk hvem han virkelig er, både musikalsk og personlig. Holsten uttaler at målet hans med «Hver gang vi møtes», var bl.a. å få fram hans forkjærlighet til 80-tallet og funk/soul. «Det har vært viktig for meg å fortsette der jeg slapp før TV-programmet med min mix av 2020 og 80-tallet, noe jeg virkelig brenner for. Forskjellen på min musikk nå, og de siste fem årene er at dette er mye mer meg, og det føles utrolig godt. Så skal man aldri si aldri på om det kommer noe mer på norsk i fremtiden», sier Chris Holsten.

Den 18. september byr han på nok en ny låt, som musikalsk sett fortsetter der Holsten slapp sist – med EP-en ‘Cold Hearts’. Den nye låten heter «Shout, baby» og balanserer sømløst mellom moderne nostalgi og discofunk. Etter mange triste tekster, var Chris klar for å skrive en positiv låt.

«Shout, baby» handler om kvinnen på gaten som alle blir betatt av. Hun har en energi og attitude som skiller seg ut, og med ett blikk faller man «pladask» for henne, selv om man ikke kjenner vedkommende. Dette har skjedd med Chris selv da han en gang var på vei til studio. «Jeg vet ikke hvem hun var eller hva hun heter, men det ble inspirasjonen til å lage denne låten».

Låten er produsert av Benjamin Giørtz, og skrevet sammen med IDA.

Hør “Shout, baby” her!