Sikrer mobildekning for Arctic Race

(Svolvær, 13. november 2018) Telenor og Arctic Race of Norway er enige om ny avtale som sikrer oppgradering av mobilnettet i Nord-Norge. Det ble klart i forbindelse med presentasjonen av neste års Arctic Race of Norway. Rittet starter i Å i Lofoten og fortsetter gjennom Lofoten og Vesterålen, før det hele avgjøres i Narvik.

Telenor har de siste tre årene investert flere titalls millioner for å sikre god mobildekning i kommunene hvor sykkelrittet Arctic Race of Norway har blitt arrangert. God mobildekning både for tale og mobilt bredbånd er avgjørende for at et internasjonalt sykkelritt skal kunne gjennomføres som ønskelig. Både presse, publikum, støtteapparat for rytterne og arrangøren forventer å kunne dele opplevelsene, ikke minst i sosiale medier. Utvidet 4G betyr også nye muligheter for direkte TV-dekning av sykkelrittet.

Arctic Race of Norway (ARN) og Telenor signerte i mai 2016 en treårig avtale som har bidratt til en massiv oppgradering av det digitale nettet langs traseene. Resultatene har vært så gode at partene nå har besluttet å signere en ny avtale for de tre neste årene.

– Avtalen med Arctic Race er en viktig del av vår nasjonale omlegging fra 2G til 4G for å sikre den beste hastigheten og opplevelsen i mobilnettet, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

Også daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway er glad for at en ny avtale er på plass.

– Et av målene med Arctic Race of Norway er å bidra til utvikling av Nord-Norge. Gjennom avtalen med Telenor sikrer vi varige forbedringer i viktig infrastruktur som innbyggere og lokalt næringsliv kan nyte godt av også etter at sykkelrittet er ferdig, sier Dybdal.

Telenors investeringer har blant annet gått til oppgraderinger av basestasjoner, nye repeatere, og dekning i tuneller.

Her er de fire etappene i Arctic Race of Norway i 2019:

  • 1.15. august: Fra Å til Leknes (182,0 km)
  • 2.16. august: Fra Henningsvær til Svolvær (168,5 km)
  • 3.17. august: Fra Sortland til Storheia i Melbu (176,5 km)
  • 4.18. august: Fra Lødingen til Narvik (166,5 km)

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Roger Solheim, medieansvarlig for Arctic Race of Norway
Tlf: 992 26 638, e-post: [email protected]

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: [email protected] eller ring pressetlf. på 800 80 900
Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no