Samarbeider med trafikkskoleforbund om gratis kjøreopplæring

Ford Motor Norge har inngått et samarbeid med Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund om Ford Driving Skills for Life – et gratis kjøreopplæringsprogram for ungdom mellom 18 og 24 år. Den tidligere programlederen og bilfreaken Jan Erik Larssen er årets ambassadør for Ford Driving Skills for Life.

– Vi er svært positive til Fords initiativ til et slikt trafikksikkerhetskurs hvor unge sjåfører får erfare hvor lite som skal til før de setter seg selv og andre i farlige trafikksituasjoner. Det er hovedsakelig gjennom opplevelser vi kan påvirke unge sjåførers holdninger, så dette understøtter vårt daglige trafikksikkerhetsarbeid, sier informasjonsansvarlig hos Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) Jan Harry Svendsen.

Kjøreopplæringsprogrammet skal gjennomføres på Rudskogen Motorsenter 20. og 21. oktober.

Svært fornøyd med ny samarbeidspartner

Ford Motor Norge har allerede forsikringsselskapet If med som samarbeidspartner.

De er svært fornøyd med å få nok en stor og faglig tung samarbeidspartner med på laget.

– ATL representerer mer enn 700 trafikkskoler i hele Norge. Sammen skal vi sette fokus på ungdom og trafikksikkerhet, og vi håper Ford Driving Skills For Life kan bidra til å redusere antall døde og skadde i trafikken, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.


En million unge i 41 land har gjennomført kurset

I fjor gjennomførte mer enn 300 ungdommer i Norge kjøreopplæringsprogrammet, som har gått sin seiersgang verden rundt. Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 14 år siden. Målet var å bidra til å redusere de unge sjåførenes overrepresentasjon på ulykkesstatistikken. I dag har mer enn en million unge sjåfører i 41 land gjennomført Ford Driving Skills for Life.

Morsomt, gratis og lærerikt

Det er den kjente bilentusiasten og tidligere TV-programlederen Jan Erik Larssen som sammen med erfarne instruktører fra Ford skal lose de unge sjåførene gjennom kurset.

– Jeg gleder meg! Dette blir både morsomt og lærerikt. Kurset er for ungdommer i aldersgruppen 18 – 24 år med førerkort – og som ønsker å bli tryggere bak rattet. Nå må de unge selv, men også foreldre, besteforeldre og andre som kjenner unge sjåfører mellom 18 og 24 år sørge for at deres ungdommer får plass på kurset. De kommer ikke til å angre, garanterer Larssen.

I 2017 ble 11 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 78 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

– Ulike former for uoppmerksomhet utgjør en stor risiko i trafikken. I følge tall fra Statens Vegvesen skyldes hver tredje dødsulykke uoppmerksomhet, og tendensen er økende. Dette er noe ATL ønsker å være med på å rette fokuset mot, sier Jan Harry Svendsen i ATL.

– Mange får en aha-opplevelse

Kursdeltakerne får blant annet prøve utstyr som simulerer alkohol- og narkotikarus samtidig som de gjennomfører enkle, praktiske prøver.

– Ford Driving Skills for Life er viktig fordi sjåførene blant annet får kjenne på kroppen hvordan en nødbrems oppleves, hvor ille det kan gå når du blir distrahert under bilkjøring og ikke minst hvordan rus påvirker kroppen – og dermed bilkjøringen. Det tror vi i Ford er et viktig ledd i å bedre trafikksikkerheten for denne utsatte aldersgruppen. Mange av fjorårets kursdeltakere fortalte om aha-opplevelser i løpet av opplæringen, sier Berg.

Vil redusere antall døde og skadde i trafikken

For dem som ikke har anledning til å delta på Rudskogen er det opprettet en egen hjemmeside hvor deler av opplæringsprogrammet kan gjennomføres som et nettbasert Online Academy www.dsfl.no. Påmeldingen skjer også her.

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.