Röyksopp gjør nytt samarbeid med Astrid S på “Let’s Get It Right”

Pressemelding –

Profound Mysteries prosjektet til Röyksopp fortsetter å vokse, og i dag presenterer de to nye låter; Control og Let’s Get It Right med Astrid S.

Etter å ha spilt første halvdel av sin ekstravagante, men brølende festivalturné rundt om i Norge slipper elektropop-legendene Röyksopp i dag et nytt samarbeid med Astrid S. Dette er deres andre samarbeid så langt i det ekspansive Profound Mysteries prosjektet. Nye Let’s Get It Right er som perfekt for sene sommerkvelder. Vi ønsket å skape et varmt og sensuell rom der det enkle budskapet i låten føltes innfødt, forteller produsentduoen. Og for oss så måtte Astrid S være en del av dens mise-en-scène.

Jeg er glad for å kunne dele enda en låt fra mitt samarbeid med Röyksopp, kommenterer Astrid. Jeg er kjempefornøyd med hvordan alle låtene vi lagde sammen ble, og kan ikke vente til alle får høre dem.

Berge og Brundtland beskriver Profound Mysteries som det største så langt i Röyksopps karriere. Prosjektet innkapsler både den unike sounden de har brukt flere tiår på å finpusse, samtidig som at de utvider den. Det er et dristig steg for fremtiden, og er en hyllest til alle artistene, sjangrene og musikalske bevegelser som har inspirert dem opp gjennom årene. Det er et prosjekt de har brukt hele livet på å lage (de eldste ideene dateres tilbake til Röyksopps tidlige dager, bokstavelig talt ved hjelp av MIDI-data som først ble komponert av bandet da de var tenåringer på 90-tallet), og det er helt nytt.

Tidligere denne måneden slapp Röyksopp også Profound Mysteries Remixes. Fokussporet, som ble listet på BBC Radio i Storbritannia, er &ME remixen av låten Impossible med Alison Goldfrapp som kom tidligere i år. Med seg på remix-samlingen hadde Berge og Brundtland også fått med seg blant annet Rodriguez JR., Township Rebellion og Henry Saiz.

Tilbake i tiden pleide Berge og Brundtland å fordype seg i techno-scenen i Tromsø, en sentral epoke i Norges elektroniske musikkhistorie, før de senere dannet Röyksopp i en annen fruktbar og kreativ periode bedre kjent som Bergensbølgen; og mange av artistene fra begge disse miljøene ble senere viktige partnere gjennom Röyksopps karriere. Debutalbumet Melody A.M. fra 2001 ble en stor suksess og førte til en innflytelsesrik karriere som har gitt oss fem studioalbum, dusinvis av internasjonale hitsingler og en rekke med GRAMMY og BRIT nominasjoner og Spellemannspriser. Alt dette uten å nevne alle de titalls remixene de har gjort for artister som Depeche Mode, Beck, Lady Gaga og Coldplay, og deres produksjons- og låtskrivningsarbeid, eller deres tidløse samarbeid med artister som Robyn, Lykke Li og The Knife/Fever Rays egne Karin Dreijer Andersson.

Profound Mysteries er preget av de rike samarbeidene de har fått med seg. Som alltid, så har Berge og Brundtland både skrevet, fremført, spilt inn og mikset mestparten av platen i Norge, selv om samarbeidene sprer seg fra alle kanter av verden. På denne platen har Röyksopp spilt inn strykere og treblås i New York, Berlin og Paris, mens gjestevokalistene både er kjente artister fra Röyksopp universet (Susanne Sundfør) samt nye tilføyelser som Astrid S, Allison Goldfrapp, Beki Mari, Karen Harding, Pixx og Jamie Irrepressible.

Hvert spor har et unikt utvidet kreativt univers, akkompagnert av en unik “artefakt” og en “visualiser” skapt av den australske samtidskunstneren Jonathan Zawada, samt en kortfilm laget i samarbeid med det skandinaviske produksjonsbyrået Bacon. Se de nye videoene for Control og Let’s Get It Right her. Alle tidligere kortfilmer er tilgjengelige her.

Turnédatoer:
29.07 — Pørtor Pensjonat, Stabbestad
20.08 — Parkenfestivalen, Bodø
26.08 — Verket Festival, Mo i Rana
27.08 — Rakettnatt, Tromsø
03.09 — Cala Mijas, Mijas (ES)
10.09 — Bolivar Beach Bar, Athen (GR)