Royal Blood deler musikkvideoen til Typhoons

Royal Bloods “Trouble’s Coming” var en brennende intensjonserklæring som signaliserte at duoen er klare for å bli større enn noensinne. Forventningene ble ytterligere forstørret da de avdekket oppfølgingssingelen “Typhoons”. Igjen fikk de premiere på Annie Mac’s Hottest Record in the World og ble umiddelbart listet på Radio 1 i Storbritannia, samt mottok en virvelvind av ros fra kritikere.

Royal Bloods nådeløse tilbakekomst fortsetter i det de i dag kunne avdekke den offisielle musikkvideoen for “Typhoons”. Mike Kerr og Ben Thatcher befinner seg på taket av et parkeringshus ved siden av Queen Elizabeth Olympic Park for å gi en mektig opptreden av låta. I det låta gir gjenklang gjennom byen, kaster duoen en magnetisk trylleformular som får hundrevis av mennesker til å sprinte for å bli med dem. I det en storm bryter ut, er duoen omringet: en tyfon henger stor over dem og bevegelsene gjenspeiles av den intense, spiralreaksjonen fra publikum nedenfor. Se musikkvideoen her.

Videoen representerer deres første samarbeid med Quentin Deronzier. Kjent for å lage videoer for Drake, Orelsan og Kanye West, gir regissøren en ny vri på Royal Bloods estetikk. Det føles også som en treffende stilistisk etterfølger til “Trouble’s Coming” videoen som var regissert av Dir. LX (Dave, Bugzy Malone, Kojo Funds).

De to singlene presenterer en spektakulær introduksjon til Royal Bloods tredje album Typhoons som følger 30. april. Det representerer en naturlig evolusjon i sound, og gir ytterligere krydder til det rå lydbildet som gjorde deres selvtitulerte debutalbum så spennende, visceralt og originalt med rytmiske innflytelser fra Daft Punk, Justice og Philippe Zdar fra Cassius.

Albumet Typhoons er tilgjengelig for forhåndsbestilling via bandets offisielle hjemmeside, og vil bli gitt ut digitalt, på vinyl og CD-format. I den offisielle Royal Blood-butikken finner man også en luksuriøs utgave av vinylen som vil være begrenset til 8000 eksemplarer på verdensbasis. Deluxe-utgaven har en gjennomsiktig rosa 12″ plassert i en metallfolie gatefold og vil bli pakket med en eksklusiv 7″ singel som inneholder det ekstra sporet “Space” og en etset B-side. Det hele kompletteres med et hefte i stort format og et individuelt nummerert 12″ kunsttrykk med alternativ kunst som er eksklusivt for dette settet.