RøhneSelmer AS og Selmer Eiendom kjøper ASKO sitt logistikkanlegg i Lier

Pressemelding –

Anlegget i Industrigata 1 er på 12.500 m2 og skal huse RøhneSelmers fremtidige service og logistikksenter for Ford i Stor-Oslo.

Med sterkt økende volumer på Ford og en forventning om videre vekst, skal RøhneSelmer samlokalisere tjenester til eksisterende og nye kunder i det store anlegget. Det blir klargjøringsfabrikk, et skade-/lakksenter, bruktbil outlet, dekkhotell, smart repair og ruteskift. Her vil du også finne salg og service for Shelby og US-biler og ikke minst et Heritage-senter for salg og service/reparasjon av veteranbiler.

«I vår strategi RøhneSelmer mot 2025 har vi definert ambisiøse mål og offensive planer for utvikling av virksomheten vår med Ford. Vi skal intensivere vårt arbeid med å levere sjokkerende gode kundeopplevelser og vi skal ta vår relative andel av markedspotensialet for Ford i Norge.» Sier Kjetil Hagestande som er administrerende direktør for Røhne Selmer AS.

Strategisk plassert storsatsing

Plasseringen i Lier er langt fra tilfeldig. Det er kort vei til kaia i Drammen, der bilfrakteskipene legger til, mye relevant fagkompetanse i regionen og gode forbindelser til RøhneSelmers kjerneområder i og rundt Stor-Oslo.

Vi har et meget godt samarbeid med Ford Motor Norge og har stor tro på dagens Ford-modeller, og ikke minst de spennende nyhetene som kommer i tiden fremover. 2021 var et rekordår for oss, og med flere spennende og relevante modeller som vil gi økt salg også i tiden fremover ser vi behovet for å lage en klargjørings-produksjonslinje der vi kan håndtere disse volumene, sier Hagestande.

Mange nye arbeidsplasser

Storsatsingen skaper også mange nye arbeidsplasser. Administrerende Direktør i RøhneSelmer Kjetil Hagestande estimerer at det er behov for ca. 120 ansatte ved anlegget. Vi skal ansette mange mennesker og vet at det finnes mange dyktige folk i området. Vi har i dag mye flinke folk i våre eksisterende anlegg og ser frem til å bygge videre på dette med vårt nye anlegg i Lier.

Her er noen av områdene RøhneSelmer skal fylle anlegget med:

  • Skade-/lakksenter (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Klargjøringssenter (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Salg og service av Shelby og US-biler
  • Påbygg varebiler
  • Heritage Senter (salg og service/reparasjon av veteranbiler)
  • Bruktbil outlet
  • Dekkhotell (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Smart repair, spot repair og foliering
  • Glass-skadeverksted med ruteskift

«Dette er et helt avgjørende grep for å sikre at Ford-kundene i Stor-Oslo får de sjokkerende gode kundeopplevelsene de definitivt fortjener også i fremtiden med videre sterkt økende volumer på såvel Ford personbiler som nyttekjøretøy. Fords kommende helelektriske produktportefølje setter nye krav til effektiv håndtering av servicedriften, der sentralisering av enkelte operasjoner blir essensielt i kombinasjon med fortsatt lokal tilstedeværelse – noe som vi er svært fornøyd med», tillegger Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge.