Robert Plant og Alison Krauss gjenforenes for albumet “Raise The Roof”

Pressemelding –

Robert Plant og Alison Krauss gjenforenes for “Raise The Roof” som kommer ut 19. november på Warner Music

Dette blir oppfølgeren til deres seks ganger Grammy-vinnende platinadebut Debut Raising Sand (2007)

Lytt til det nye sporet “Can’t Let Go”: https://plantkrauss.lnk.to/CantLetGo

Nashville/London, 12. august 2021 – I dag har Robert Plant & Alison Krauss kunngjort den kommende utgivelsen av sitt nye album Raise The Roof, 19. november på Warner Music. Den overraskende kunngjøringen gjenforener Rock & Roll Hall of Fame Plant og 27-ganger Grammy-vinner Krauss, etter rundt fjorten år, etter den historiske suksessen med deres første samarbeid Raising Sand (2007), som nådde #2 på UK charts, genererte multi-platina salg, og vant seks Grammy Awards inkludert Album og Record of the Year.

I likhet med forgjengeren ble Raise The Roof produsert av T Bone Burnett, som jobbet med Plant og Krauss for å utvide samarbeidet i spennende nye retninger, akkompagnert av trommeslager Jay Bellerose, gitarister Marc Ribot, David Hidalgo, Bill Frisell og Buddy Miller, bassister Dennis Crouch og Viktor Krauss, sammen med gitarist Russ Pahl blant andre.

Albumet inneholder tolv nye innspillinger av sanger av legender, inkludert Merle Haggard, Allen Toussaint, The Everly Brothers, Anne Briggs, Geeshie Wiley, Bert Jansch og mer. Andre høydepunkter inkluderer en Plant-Burnett-original, “High and Lonesome”, og klassikeren “Can’t Let Go”, skrevet av Randy Weeks og først spilt inn av Lucinda Williams.

Robert Plant og Alison Krauss har delt sin nye innspilling av “Can’t Let Go” i dag, lytt her: https://plantkrauss.lnk.to/CantLetGo

Sangene som er valgt for Raise The Roof gjenspeiler dypt rotfestede påvirkninger og nye avsløringer. For sin del var Robert Plant opptatt av å introdusere de engelske folketradisjonene han har elsket siden ungdomsårene, mens Krauss siterer at hun hørte “Quattro (World Drift In)” av den amerikanske gruppen Calexico, og “i det øyeblikket jeg visste at vi skulle lage et nytt album . ”

“Vi ville at den skulle bevege,” fortsetter Krauss. “Vi hentet inn andre mennesker, andre personligheter i bandet, og å komme tilbake sammen i studio brakte en ny intimitet til harmoniene.”

Plant legger til: “Du hører noe og du sier ‘Mann, hør på sangen, vi må synge den sangen!’ Det er virkelig en ferie – det perfekte stedet å dra som du minst ventet å finne.”

Raising Sand ble utgitt i 2007 og er et av de mest elskede og anerkjente albumene fra 2000-tallet. I tillegg til å vinne alle seks Grammy Awards som den ble nominert til, ble den også sertifisert med dobbel platina i Storbritannia.

Robert Plant og Alison Krauss vil turnere sammen i 2022, og datoene vil bli kunngjort snart.

Forhåndsbestill Raise The Roof HER https://plantkrauss.lnk.to/RaiseTheRoof

Raise The Roof Tracklist

1. Quattro (World Drifts In)
2. The Price of Love
3. Go Your Way
4. Trouble With My Lover
5. Searching for My Love
6. Can’t Let Go
7. It Don’t Bother Me
8. You Led Me to The Wrong
9. Last Kind Words Blues
10. High and Lonesome
11. Going Where the Lonely Go 12. Somebody Was Watching Over Me

Photo by Frank Melfi

Følg Robert Plant & Alison Krauss

http://plantkrauss.com https://alisonkrauss.com

Facebook: https://facebook.com/robertplantandalisonkrauss 

Instagram: https://www.instagram.com/PlantKrauss/ 

Twitter:https://twitter.com/

YouTube: https://found.ee/PlantKraussYTSubscribe