RÖYKSOPP ANNONSERER PROFOUND MYSTERIES!

Pressemelding –

RÖYKSOPP ANNONSERER PROFOUND MYSTERIES MED SIN TREDJE UTGIVELSE IMPOSSIBLE FEATURING ALISON GOLDFRAPP
PROFOUND MYSTERIES UTE 29. APRIL 2022

Som mennesker, så er det vi ikke vet med på å overskygge det vi allerede vet. Som tenåringer diskuterer vi vår egen fascinasjon med det uendelige og umulige – livets dypeste mysterier.Svein Berge & Torbjørn Brundtland

I dag annonserer Röyksopp «Profound Mysteries», et utvidet univers og et fantastisk konseptuelt prosjekt som «Impossible« med Alison Goldrapp er en del av.

Det har vært helt utrolig å jobbe med Svein og Torbjørn fra Röyksopp. De er vidunderlige. Jeg har vært fan av musikken deres i flere år, og det var en stor glede å kunne lage ‘Impossible’ med dem. Jeg håper virkelig at alle elsker låten, ettersom at det er mer på vei.— Alison Goldfrapp

Den 1. januar lanserte Röyksopp prosjektet med filmen «(Nothing But) Ashes…«, og fansen ble oppfordret til å «Press ‘R’«. Sammen med den Kasper Häggström-regisserte kortfilmen «BJA«,kom det også enda en låt;«The Ladder». En ny artefakt og visualizer, skapt av den australske kunstneren Jonathan Zawada, er med på å bringe musikken til live. Alle elementene er tilgjengelige gjennom Profound Mysteries portalen.

Og nå, etter premieren av «The Downfall« av Marc Reisbig, er enda et kapittel avslørt, «Impossible» featuring Alison Goldfrapp – den første menneskelige stemmen vi hører på «Profound Mysteries». En tredje artefakt og visualizer er med og utvider samlingen.

Profound Mysteries slippes 29. april 2022. Forhåndsbestilles HER!
Formater: Digitalt, CD og kassett — vinyl TBA.

01. (Nothing But) Ashes…
02. The Ladder
03. Impossible
04. This Time, This Place…
05. How The Flowers Grow
06. If You Want Me
07. There, Beyond The Trees
08. Breathe
09. The Mourning Sun
10. «Press R»

I 2014 slapp Röyksopp det de kalte sitt aller siste album, «The Inevitable End». Og selv om Svein Berge og Torbjørn Brundtland lovet å fortsette å lage musikk sammen, fortalte de at dette var «et farvel til det tradisjonelle albumformatet.» Siden den gang har de holdt seg opptatt og blant annet produsert et soundtrack for et komishow basert på Franz Kafkas verk, bidratt på Rick Rubin’s «Star Wars Headspace» samlingsalbum og gravd i arkivene sine for «The Lost Tapes» serien fra 2019.