Ravneringene-prisen til Catharina Wandrup

Ravneringene-prisen til Catharina Wandrup: «Imponerende debut!»

Fantasydronningen Siri Pettersen ønsker å løfte fram ferske, norske fantasyforfattere. For andre gang deler hun ut Ravneringene-prisen på hele 50 000 kroner. Siri ønsker å gi andre mulighet til å satse på forfatterskapet sitt, og tillegg til prispengene får forfatteren tilbud om promotering og mentoring. Ravneringene-prisen er den eneste av sitt slag i Norge.

Siri gir prisen til Catharina Wandrups Søstrene Lumière som kom ut på tampen av fjoråret og fikk fantastiske anmeldelser.

Catharina Wandrup er lykkelig og overveldet over å få Ravneringene-prisen: – Det er rett og slett en enorm tillitserklæring å motta Ravneringene-prisen. Siri har en evne til å gjøre andre mennesker modigere, og det betyr veldig mye at hun har troen på meg. Jeg står nå på dørterskelen i mitt forfatterskap, og Siris vakre og rørende observasjoner om Søstrene Lumière gjør at jeg tør å ta skrittet videre, sier Wandrup.

– Søstrene Lumière er fryktløs fantasy! En imponerende debut, et funklende og nyskapende eventyr for unge lesere. Historien er original, helstøpt og hjerteskjærende vakker, sier Siri Pettersen om valget av årets vinner. Hun fortsetter: – Det er ikke overraskende at historien ble født i lek mellom virkelige søstre, etter en tragisk sykdomshendelse i familien, for her gløder søskenkjærligheten mellom linjene. Boka er den første i en planlagt trilogi som følger tre foreldreløse tronarvinger i eksil, drevet på desperat flukt gjennom menneskenes verden. Hjemlengselen er et sug mellom sidene. Det er både gripende og ulidelig spennende. Men under eventyret ulmer et skremmende aktuelt alvor: krig, fremmedfrykt og jakten på ressurser. Catharina Wandrup borer i dyp tematikk, med eleganse og selvfølgelighet. Karakterene er knallsterke, med troverdige og unike trekk.

– Det globale markedet fortjener Søstrene Lumière, et eventyr jeg håper og tror vil bli det første av veldig mange. Catharina er målbevisst og har demonstrert en enorm vilje til å satse og jeg er uendelig stolt over å kunne gi hjelp på veien, avslutter Pettersen.

«En av de sterkeste barneromanene fra 2022», skrev Bok365 om Søstrene Lumière og trillet terningkast seks. Aftenposten sa at boka «Kan treffe barna rett i hjertet» mens Dagbladet var «Sulten på mer».

Catharina Natalie Wandrup er født i 1987 og bor i Oslo. Til daglig jobber hun som film- og tv-fotograf. Søstrene Lumière: Stjerner over Tivoli er hennes debut som forfatter.

Siri Pettersens bøker er solgt til 16 forlag i 20 land, og har skapt en hærskare av lidenskapelige lesere. Her hjemme er hun et fast innslag på bestselgerlistene, og hun blir nominert til Bokhandlerprisen for hver eneste bok hun skriver.