Pink Floyd slipper historiske Live at Knebworth 1990

DET HISTORISKE SETTTET FRA SILVER CLEF AWARDS WINNERS KNEBWORTH- KONSERTEN I 1990 SLIPPES PÅ CD OG DOBBEL VINYL, OG PÅ ALLE DIGITALE PLATTFORMER FOR FØRSTE GANG

INKLUDERT: COMFORTABLY NUMB, THE GREAT GIG IN THE SKY OG WISH YOU WERE HERE

London, UK, Onsdag 10. Mars: Warner Music annonserte i dag det kommende slippet av Pink Floyd Live at Knebowrth 1990 for første gang på CD, dobbel vinyl og digitale plattformer 30. april 2021. Konserten var en del av den stjernepakkede Silver Clef-vinneropptredenen på Knebworth House i Hertfordshire, med Pink Floyd som headlinere.

Den monumentale Silver Clef Award Winners Knebworth-konserten kunne fronte med Pink Floyd i et program som inkluderte Paul McCartnet, Dire Straits, Genesis, Phil Collins, Mark Knopfler, Robert Plant (med Jimmy Page), Cliff Richard, Eric Clapton og Tears For Fears. Rundt 120 000 musikkfans fikk sett disse rock-bautaene opptre på scenen på Knebworth, og inntektene gikk til veldedigheten Nordoff Robins, som brukte overskuddet til å sette opp The BRIT School. Konserten ble sendt globalt på MTV.

David Munns, leder av Nordoff Robbins, husker arrangementet godt: «Knebworth-konserten var et definerende øyeblikk i musikkindustriens engasjement til Nordoff Robbins, BRIT-fondet og konseptet BRIT School. For en fantastisk dag det var, som kuliminerte i en storartet opptreden av Pink Floyd. Pengene som ble samlet inn gjorde det mulig å starte BRIT School, og tilllot Nordoff Robbins til å utvide sitt arbeid. Knebworth vil bli skrevet inn i historien som ett av de store øyeblikkene, og musikkindustrien burde være veldig stolt av hva den oppnådde.»

Nick Manson mines også tilbake til konserten: «Det er noe spesielt ved Knebworth. Vi har fortsatt kjære minner fra å spille der på 70-tallet, og dette showet var ikke noe annerledes. Som en gutt fra Nordlige London var dette nesten hjemmebane, men i tillegg var det også gjenforeningen av bandet etter en ganske mega tour som hadde vart i godt over et år. Det var også en mulighet for å få den vidunderlige Candy Dulfer til å spille – Jeg hadde vært en fan av henne ganske lenge, og det var bare synd at vi ikke hadde muligheten til å gjøre mer med henne. Vi hadde også med oss vår venn Michael Kamen som gjest. Michael hadde bidratt så mye til PF over de siste ti årene, det var fantastisk å få med noe av hans spilling på opptaket.»

Med seg på scenen fikk Pink Floyd – David Gilmour, Nick Manson og Richard Wright – medlemmer fra tourbandet inkludert Guy Pratt, Jon Carin, Tim Renwick og Gary Wallis. Backing-vokalene kom fra Durga McBroom, Sam Brown og moren hennes, Vicki, og (den opprinnelige The Great Gig In The Sky vocalisten) Clare Torry. Pink Floyd kunne også ønske velkommen gjestemusikere inkludert saxofonist Candy Dulfer og keyboardspiller og komponist Michael Kamen. David Gilmour og Andy Jackson har har remixet lyden fra denne ikoniske konserten, inkludert de 7 sporene som ble spilt på dagen. Albumet har et nytt artwork av Floyd-samarbeidspartner Aubrey ´Po´Powell fra Hipgnosis og designet av Peter Curzon fra Storm Studios. Konserten er tidligere uutgitt frem til den dukket opp i Later Years bokssettet i 2019, og er nå tilgjengelig som CD eller dobbelt vinylsett, for første gang som et alenestående album.

Mer info:

Official Website: https://www.pinkfloyd.com/

Twitter: https://twitter.com/pinkfloyd

Facebook: https://www.facebook.com/pinkfloyd/

Instagram: https://www.instagram.com/pinkfloyd/

TRACKLISTS

LP

Disc 1 Side A

1 Shine On You Crazy Diamond, Parts 1-5

2 The Great Gig In The Sky

Disc 1 Side B

1 Wish You Were Here

2 Sorrow

Disc 2 Side C

1 Money

Disc 2 Side D

1 Comfortably Numb

2 Run Like Hell

CD

1 Shine On You Crazy Diamond, Parts 1-5

2 The Great Gig In The Sky

3 Wish You Were Here

4 Sorrow

5 Money

6 Comfortably Numb

7 Run Like Hell

MUSIKERE

David Gilmour Guitar, Vocals

Nick Mason Drums, Percussion

Richard Wright Keyboards, Backing Vocals

Guy Pratt Bass Guitar, Vocals

Jon Carin Keyboards, Vocals

Tim Renwick Guitar

Gary Wallis Percussion

Durga McBroom Backing Vocals

Sam Brown Backing Vocals

Vicki Brown Backing Vocals

Clare Torry Backing Vocals (Lead Vocals on The Great Gig In The Sky)

Special Guests

Michael Kamen Keyboards on Comfortably Numb, Run Like Hell

Candy Dulfer Sax on Shine On You Crazy Diamond, Money

Produced by Chris Kimsey, Steve Smith

Recorded and Engineered by Mike Fraser

Remix by Andy Jackson with David Gilmour, assisted by Damon Iddins