Nytt Prince album annonseres i dag

I dag, på det som ville vært Prince sin 60-årsdag, annonserer The Prince Estate, i samarbeid med Warner Bros. Records, utgivelsen av albumet Piano & A Microphone 1983.
Albumet inneholder ni spor, er 35 minutter langt og er et tidligere uutgitt opptak av Prince, alene på piano, i sitt hjemmestudio i Minnesota i 1983.
Albumet slippes 21. september, og er tilgjengelig for forhåndsordre allerede i dag.

“Dette intime opptaket, som ble gjort rett før Prince hadde sitt internasjonale gjennombrudd, er, formatmessig, veldig likt Piano & A Microphone turnéen som han avsluttet karrieren sin med i 2016” sier The Prince Estate talsmann Troy Carter “Vi er glade for å kunne gi fansen et glimt av utviklingen hans, og samtidig vise likhetstrekk i hvordan han startet og avsluttet karrieren sin; med bare ham og pianoet.”

Denne private øvingen gir et unikt og intimt innblikk i Prince sin kreative prosess, der han spiller gjennom sanger som «17 Days» og «Purple Rain» (disse ble ikke gitt ut før i 1984), en coverversjon av Joni Mitchells «A Case Of You», «Strange Relationship» (ikke utgitt før på det kritikerroste albumet Sign O’ The Times i 1987), og «International Lover».

Albumet inneholder også en unik innspilling av en spiritual-låt fra 1800-tallet; «Mary Don’t You Weep» . Låten er en del av lydsporet til Spike Lee’s film BlacKkKlansman som blir å se på kino fra august.
For fans av Prince sine spontane live-medleyer presenteres spor 1-7 på albumet i samme format som de originalt ble innspilt.

Tracklisting for Piano & A Microphone 1983:

1.17 Days

2.Purple Rain

3.A Case Of You

4.Mary Don’t You Weep

5.Strange Relationship

6.International Lover

7.Wednesday

8.Cold Coffee & Cocaine

9.Why The Butterflies

Innspilt i Prince’s Kiowa Trail hjemmestudio i Chanhassen, MN i 1983.
Don Batts var lydingenør.

Albumcoveret fanger et sjeldent øyeblikk med Prince backstage under 1999 turnéen. Bildet er tatt av Allen Beaulieu, fotograf og kreativ samarbeidspartner som jobbet tett med Prince mellom 1979-1984. Beaulieu tok blant annet coverbilder for Dirty Mind og Controversy-albumene, samt de ikoniske promo-bildene for 1999-albumet.

Deluxe CD og LP-formater inkluderer en 12” booklet med nye tekster av Don Batts, som var Prince sin faste lydtekniker på den tiden, samt et utvalg ikke tidligere publiserte fotografier. Fans som forhåndsbestiller albumet for digital nedlasting vil kunne laste ned «Mary Don’t You Weep» allerede i forbindelse med bestillingen.

I tillegg kan fans, i forbindelse med det som ville vært Prince sin 60årsdag, besøke den interaktive websiden Prince2Me for å uttrykke hva Prince betyr for dem. The Prince Estate websiden Annotated Discography gir også en mulighet for gamle og nye fans å gjøre et dypdykk i Prince sitt unike kreative sinn.

The Prince Estate arbeider med å vise fram, feire og videreføre, den banebrytende kulturelle arven Prince etterlater seg. For oppdateringer kan man besøke princeestate.comog følge den offisielle Prince-siden på Facebook.

#Prince

#PianoMic1983

Offisielle pressebilder lasts ned HER

Bilder krediteres: The Prince Estate / Allen Beaulieu

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records, Because Music og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her