Nygamle juleminner med Christel Alsos

«I 2023 er det 10 år siden «I den kalde vinter» kom ut så i år skal virkelig julen feires med litt ekstra glitter og noen nye låter!»

Christel Alsos forteller at hun føler seg utrolig heldig som får komme tilbake til denne musikken hvert år. Musikken som på mange måter har blitt tradisjon for Fauskeværingen, en del av egen julefeiring.

«Julekonserter er så unike med hvordan man samles mye bredere enn ellers i året, det er flere generasjoner, og det er flere som kanskje er utenfor min vanlige lytterskare som kommer på julekonsert.»

Julemusikken og julekonsertene gir Christel motivasjon. Det å føle at hun bidrar med en liten luke inn i en trygg og varm verden, som bare finnes akkurat under konserten eller når man lytter til musikken og hengir seg til det litt spesielle og magiske som bidrar til den det udefinerbare julestemningen.

«Jeg trenger ikke tro på julenissen for å tro på at julen har en egen stemning og at den for de fleste er en tid som fylles av gode minner, samhold og håp. Håp om en fin tid med dem du er glad i. Håp for det nye året, for fremtiden. Håp for både sin verden og hele verden.»

Julen 2023 slipper Christel Alsos tre nye låter som alle har en spesiell betydning for henne.

Første låt ut er «Et sted i minnet», en norsk versjon av «Somewhere In My Memory».

«For meg handler mye av gleden over juletiden det å kunne tillate seg å dykke ned i alt som gir trygghet, godhet og skaper varme følelser. Lage små filtkledde lommer av nostalgi og minner, gjerne tilbake til en tid hvor verden faktisk føltes magisk, på ordentlig.
En liten verden i en snøkule har vært mitt bilde på julemusikken min og jeg er så glad for å utvide det repertoaret med denne gjendiktningen basert på det veldig kjente soundtracket til «Home Alone». Det er en film jeg «må» se hver jul, og sangen handler om akkurat det å ha minnene om en god jul med seg, inni seg, uansett hvordan verden egentlig ser ut. Om man rekker hjem, om man er der alene eller har fullt hus.»

Christel Alsos gir deg nygammel julestemning med «Et sted i minnet» fredag 3. november.