Nye Ford Kuga ladbar hybrid får enda lengre helelektrisk rekkevidde

Pressemelding –

Den helelektriske rekkevidden til den nye 2022-modellen av Ford Kuga ladbar hybrid øker nå til opptil 64 km ved kombinert kjøring og opptil hele 88 km ved bykjøring.

– Dette vil gjøre en allerede svært praktisk og populær ladbar hybrid enda mer attraktiv for flere kunder. Du kan utføre det aller meste av hverdagskjøringen på ren elektrisk drift. Samtidig får du en SUV som også har svært god plass, fleksible løsninger, det siste av førerassistanseteknologier og meget bra komfort, sier markedsdirektøren i Ford Motor Norge Geir Haugaard.

Helelektrisk rekkevidde, målt etter WLTP-målemetoden, vil øke fra opptil 56 km til 64 km ved kombinert kjøring, og fra opptil 64 km til 88 km ved bykjøring for 2022-modellen som ble satt i produksjon i starten av september. Dette har blitt oppnådd gjennom optimaliseringer av drivverk og vektreduksjon.

Nylig kåret til «Family Car of the Year»

Den svært romslige og fleksible Ford Kuga ladbar hybrid, som nylig ble kåret til «Family Car of the Year» av den britiske storavisen Sunday Times, har en drivlinje hvor en elektrisk motor sammen med en 2.5-liters bensinmotor leverer hele 225 HK. Blandet forbruk er 0,14 l/mil og CO2-utslippet er på 32 g/km.

Ford Kuga ladbar hybrid var den mest solgte ladbare hybriden, uavhengig av segment, i Europa i første halvår i 2021. I Norge er det så langt i år solgt 1269 Kuga ladbar hybrid, og med det er Kuga så langt den mest solgte ladbare hybriden med forhjulstrekk. Nærmere 9 av 10 solgte Kuga i Norge er den ladbare hybridvarianten.

Kunne kjøres helelektrisk på 2 av 3 kjøreturer

Ifølge anonymiserte data fra den faktiske bruken av Kuga ladbar hybrid i Europa i første halvår av 2021 har nesten halvparten (49 %) av kjørelengden skjedd helelektrisk.

Mer enn 2/3 av kjøreturene den har blitt brukt til er 50 km eller kortere og kunne kjøres helelektrisk. Av mer enn 633 000 turer har mer enn 420 000 vært mulig å kjøre på ren elektrisitet. Gjennomsnittsturen var på 52 km.

Batteriet på 14,4 kWt lades også opp når du kjører og det skjer blant annet ved at energi som normalt går tapt når du bremser, blir regenerert til batteriet. Forventet ladetid til 100 % fra en 230 volts kontakt er under 6 timer – eller ca 3,5 time med en ladeboks.