Nye Ford E-Transit Custom: En helelektrisk revolusjon for europeiske bedrifter

Pressemelding –

Ford Pro introduserte i dag den nye helelektriske versjonen av Europas mest solgte varebil, E-Transit Custom. Den er utviklet fra bunnen av for å levere produktivitet på et helt nytt nivå for kunder i 1-tonns varebilsegmentet.

– Med E-Transit Custom redefinerer Ford Pro hva et nyttekjøretøy kan gjøre i en ny digital tidsalder. Våre kunder har gjort Transit Custom til det mest populære nyttekjøretøyet i Europa*, og vi har samarbeidet tett med kundene våre i over 50 år for å hele tiden skreddersy nyttekjøretøy etter deres ønsker. Nye E-Transit Custom er utviklet for å dekke deres behov – en Transit for en ny æra, men fremdeles en som får jobben gjort, sier toppsjef i Ford Motor Company, Jim Farley.

Det er tatt i bruk neste generasjons batteriteknologi på nye E-Transit Custom. Det bidrar til at den har en forventet helelektrisk rekkevidde på opptil 380 km**, og kan hurtiglades med ladeeffekt på opptil 125 kW.

Bedre kjøreopplevelser og klasseledende sterke motorer

Nye E-Transit Custom har en nyttelastkapasitet på opptil 1100 kg***, lavere gulvhøyde i lasterommet for enklere tilgang og maksimal tilhengervekt på 2000 kg****. Det uavhengige hjulopphenget bak og en klasseledende sterk motor, leverer en kjøreopplevelse på et helt nytt nivå for kundene.

– I kombinasjon med Ford Pros nye tjenester og software, er E-Transit Custom et revolusjonerende tilbud til europeiske varebilkunder. Disse bedriftene bidrar samlet med hele 786 milliarder euro***** til Europas økonomi. Med E-Transit Custom vil de få en lenge etterlengtet boost i produktiviteten sin når de går over til helelektriske varebiler, sier CEO i Ford Pro, Ted Cannis.

Ford Pro har allerede hatt stor suksess med introduksjonen av nye E-Transit, med mer enn 8300 biler solgt. E-Transit Custom er en av fire nye Ford Pro elektriske nyttekjøretøy som kommer til Europa innen utgangen av 2024. E-Transit Custom skal produseres av Ford Otosan i Kocaeli, Tyrkia. Produksjonen starter høsten 2023.

For mer informasjon, bilder og video: KLIKK HER

Uslåelig tilkoblet økosystem av tjenester og software vil redefinere produktiviteten

– Det er ikke lett å følge opp en suksess som Transit Custom, som har vært Europas mest solgte varebil, men med nye E-Transit Custom har vi virkelig lykkes. Den representerer et stort sprang fremover – noe kundene definitivt vil merke. Den er utviklet helt fra bunnen og har et uslåelig tilkoblet økosystem av software og tjenester som vil redefinere produktivitet for våre kunder, sier general manager i Ford Pro Europa, Hans Schep.

Neste generasjon batteriteknologi

E-Transit Customs 400 Volt, 74 kWh utnyttbare batteripakke (83 kWt brutto) bruker avanserte 82 Ah pose-celler. Dette er en teknologi som den deler med Ford F-150 Lightning, som leverer ytterligere 12 % mer energitetthet enn batteriet som sitter i E-Transit. Den forventede rekkevidden på opptil 380 km er – ifølge innsikt fra Ford Pro – mer enn fire ganger den gjennomsnittlige kjørelengden som varebiler i 1-tonns segmentet tilbakelegger daglig.

Klasseledende tilhengervektkapasitet og opptil 217 HK

Den kraftfulle elektriske drivlinjen gjør at E-Transit Custom har klasseledende tilhengervektkapasitet – opptil 2000 kg. Det betyr at E-Transit Custom kan erstatte en dieseldreven varebil bedre enn noen andre elektriske varebiler klarer.

Kunder kan velge mellom en ytelse på 100 kW eller 160 kW (135 HK eller 217 HK). Begge kommer med et klasseledende dreiemoment på hele 415 Nm. Den elektriske motoren er montert direkte i gulvets konstruksjon. Det betyr at det ikke er behov for en dedikert travers for denne. Motoren er også rotert 90 grader for å få maksimalt ut av lasterommet og redusere vekt.

Unik dampinjisert vamepumpeteknologi og mulighet for enpedalkjøring

E-Transit Custom er også den første elektriske bilen som bruker dampinjisert varmepumpeteknologi for å varme og kjøle ned førerkupeen i bilen. Det nye systemet, som er standard på E-Transit Custom, er utviklet for å forbedre energieffektiviteten og gi lengre elektrisk rekkevidde.

Et energieffektivt bremsesystem som kommer på E-Transit Custom gjør det mulig å benytte seg av enpedalkjøring. Systemet gjør at fører kan stoppe varebilen uten å bruke bremsepedalen når den kjøres i enpedalmodus, og er utviklet for å bruke friksjonsbremsing ofte nok for å forhindre at bremseskivene ruster.

41 minutter hurtiglading fra 15 – 80 %

Ombordladeren i nye E-Transit Custom, en 11 kW AC 3-fas, gjør at varebilen kan fullades på 7,8 timer. Den støtter også DC-hurtiglading på opptil 125 kW. Da tar det 41 minutter å lade den opp fra 15 – 80 %. E-Transit Custom er utstyrt med en ny ladeprofil som i laboratorieforsøk viser at man kan få opp mot 38 km elektrisk rekkevidde etter bare 5 minutter lading fra en 125 kW hurtiglader.

Blir trådløst oppdatert med nye og forbedrede tjenester

Ved hjelp av avansert elektrisk kjøretøyteknologi og Ford Pros digitale økosystem av programmer, software og tjenester, skal bedriftene nå få lavere eierskapskostnader, kunne jobbe mer effektivt og få en enkel og sømløs overgang til en helelektrisk varebil.

Den nye varebilen har blitt utviklet for å tilby nyskapende kundeopplevelser basert på skyløsninger og digitale teknologier – hvor alt hele tiden kan forbedres og oppdateres ved bruk av Ford Power-Up trådløse OTA- (Over the air) software-oppdateringer.

Mer enn 30 separate moduler i E-Transit Custom kan oppdateres trådløst, over nett, ved hjelp av Ford Power-Up. Dette er forbedringer som kan gå på alt fra kjøretøyets ytelse, kvalitetsforbedringer og oppdateringer av eksisterende tjenester og funksjoner. Med Ford Power-Up kan det også legges til helt nye tjenester og funksjoner. De fleste oppdateringene er ferdig utført på under to minutter og kan planlegges for å unngå nedetid. Batteripakken kommer med en omfattende standardgaranti på 8 år/160 000 km for alle høyspenningskomponenter.

Innovative løsninger som leveringsassistent, egen strømkilde om bord og mobilt kontor

Nye E-Transit Custom byr på en rekke innovative løsninger som skal gjøre eieropplevelsen enda bedre:

  • Mobilt kontor:Med dette tilvalget kan rattet foldes til et lite bord som kan brukes til alt fra å jobbe på PC-en, fylle ut papirer eller nyte lunsj. Denne pakken inkluderer sterkere LED-lys for å lyse opp dette arbeidsområdet, og oppbevaringsmuligheter for dokumenter og andre enheter mellom setene.
  • Leveringsassistent: Når denne programmerbare funksjonen er påslått og føreren setter bilens girvelger i park, kan bilen automatisk lukke alle åpne vinduer, sette på varsellys og sørge for at bilens dører låses når føreren har forlatt bilen. Når leveringen er gjort og føreren kommer tilbake igjen, låses bilen automatisk opp og vinduene lukkes opp slik de var før bilen stoppet for å gjøre en levering.
  • Digital nøkkel:Dette systemet fungerer som et nøkkelkort på et hotell med basis i NFC teknologi. I stedet for at operatører skal bruke mye tid på håndtering av flere nøkler, kan de enkelt gi tilgang til mange og holde oversikt over NFC nøkler og kjøretøy.
  • ProPower Ombord:Akkurat som i nye E-Transit kommer E-Transit Custom med ProPower Ombord. Dette er et unikt system som gjør bilen om til en energikilde der utstyr og verktøy kan brukes med inntil 2,3 kW.

Høy nyttelast, stort lasterom og tilgjengelig i flere forskjellige varianter

For å sørge for maksimal rekkevidde har det blitt foretatt mer enn 800 forskjellige aerodynamiske simuleringer som tilsammen gjør at nye E-Transit Custom har en CdA-forbedring på mer enn 10 % sammenlignet med den forrige generasjon Transit Custom.

Varerommet i nye E-Transit Custom har blitt senket, sammenlignet med forrige generasjon Transit Custom. Høyden på varebilen er like under 2 meter. Dette gjør det mulig å komme seg inn i parkeringshus med lav takhøyde eller levere varer der det er lavt under taket. De klasseledende sidedørene til varerommet er også blitt endret. Sammen med et nytt stigtrinn gjør dette inn- og utlasting i varerommet enda enklere.

Som varebil har E-Transit Custom et varerom på fra 5,8m3 til 9m3, maksimal lengde på 3450 mm, og kan ta med nyttelast på opptil 1100 kg. Dobbelkabin varebil og kombivarianter er også tilgjengelige. Alle kan leveres med kort eller lang akselavstand og høyt eller lavt tak.

E-Transit Custom kommer standard med en rekke førerassistanseteknologier som potensielt kan redusere nedetid, samt utgifter til reparasjoner og forsikringspremier ved at de gjør risikoen for kollisjoner mindre. Blant teknologiene er antikollisjonssystem, filskiftevarsler, trafikkskiltgjenkjenning, cruisekontroll med justerbar hastighetsholder, parkeringssensorer foran og bak og ryggekamera.

Større og enda mer praktisk kupe med stor berøringsskjerm

Nye E-Transit Custom har fått en større kupe og mer plass til sikker oppbevaring enn den utgående modellen. Det rattmonterte giret, den elektroniske håndbremsen og det spesielle rattet gjør det lett å komme seg ut av bilen på den andre siden av førerplassen. Dette kan være praktisk når man må parkere på trange steder eller unngå å gå rett ut i trafikken. Ford introduserer også, for første gang i segmentet, en takmontert kollisjonspute. Dette øker fleksibiliteten i kupeen og gir plass til å lagre en pc i dashbordet.

Alle E-Transit Custom kommer med en 13 tommers berøringsskjerm som er rettet mot føreren, utstyrt med Fords avanserte SYNC4 kommunikasjons- og infotainmentsystem. Dette er koblet opp mot et nytt 5G-modem som sørger for superrask forbindelse til Ford Pros mange tjenester og software.

Unik funksjon for varme- og ventilasjon i kupeen

Nye E-Transit Custom kommer også med en helt ny funksjon, Driver Focus Mode, som bruker sensorer for å fordele varme og ventilasjon mot plasser inni kupeen der det er registrert at det sitter noen. Den intelligente frontruta, som først ble introdusert i Kuga, sørger også for at temperatur og fuktighet i kupeen hele tiden overvåkes og aktiverer automatisk små mengder varme og luft for å holde duggen på frontruta borte.

Mer oppetid og lavere servicekostnader

Ford Pro forventer at E-Transit Custom vil ha lavere eierkostnader sammenlignet med en tilsvarende dieselbil. For E-Transit kan denne reduksjonen være så høy som 40 %******. Kunder vil også kunne få enda mer oppetid ved hjelp av Ford Liive Connected uptime system. Ford Liive kan ifølge anslag redusere nedetiden med så mye som 60 %*******. Systemet har allerede gjort at nyttekjøretøy har vært tilgjengelig hele 145 000 dager mer bare i år i Europa. For kundene er dette verdt rundt 73 millioner euro.

Ford Pro Mobil Service, som er Fords rullende verksted som hjelper deg enten du er hjemme eller på jobb, vil også bli tilbudt i Norge i utvalgte områder. Det er anslått at mer enn 70 % av planlagt vedlikehold kan utføres av Ford Pro Mobil Service. Det sparer også eiere kostnader med nedetid og besøk til forhandleren.

– Vil bli en varebilfavoritt på det norske markedet

– Vi har allerede en enorm interesse for nye E-Transit her i Norge. Med nye E-Transit Custom vil vi garantert oppleve en veldig stor etterspørsel på det norske markedet. Både den elektriske rekkevidden, kjøreegenskapene, de svært mange unike løsningene og ikke minst vårt økosystem av software og tjenester for å øke produktiviteten og redusere eierkostnader og nedetid – vil styrke Transit Customs posisjon som en av de store varebilfavorittene på det norske markedet, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

——————————————————————————-

For flere nyheter om de nye Transit Custom-variantene, følg Ford Pro sin pressekonferanse på IAA Transportation Show i Hannover i Tyskland 19. september kl. 10.15 i Hall 13.

* Østerrike, Belgia, Storbritannia, Tsjekkia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Irland, Italia, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Spania, Romania, Sverige, Sveits, Tyrkia

** Offisielle homologert rekkevidde vil bli publisert nærmere salgsdato, i overenstemmelse med WLTP.

*** Maks nyttelast varierer, og er avhengig av tilbehør og kjøretøykonfigurasjon.

**** Maks tilhengervektkapasitet varierer basert på last, kjøretøykonfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.

***** Ifølge en rapport av Centre for Economics and Business Research fra august 2022 anslås den økonomiske aktiviteten i varebilrelaterte industrier i syv nasjonale markeder pluss EU til dette. Rapporten er lagd på kommisjon av H+K Strategies og Ford Motor Company

****** Basert på 3 år eller 180,000 km. Sammenlignet planlagt og ikke-planlagt vedlikehold for en batterielektrisk vs. en tilsvarende varebil med diesel.

******* Estimert årlig reduksjon basert på at (1) kunden raskt svarer på kjøretøyadvarsler i FordPass Pro/Ford Telematics (for å redusere behovet for veihjelp) og (2) anslått tid spart på å bruke Ford Transit-sentre til vedlikehold og reparasjoner (inkludert Express Service). Faktisk reduksjon vil være individuell, basert på blant annet kjørestil og bruken av kjøretøyet.