Ny teknologi finner parkeringsplassen for deg

Nå kan jakten etter ledige parkeringsplasser snart være en saga blott. I den engelske byen Milton Keynes testes det ut en ny teknologi som kan fjerne stress og spare tid.

– Det å lete etter parkeringsplasser i byer eller andre tett befolkede områder er en tidkrevende stressfaktor. Med vår teknologi for parkering ser vi en mulighet til å fjerne stresset og bruke mindre tid på parkering, sier ansvarlig for Automated Driving Europe hos Ford Research and Advanced Engineering, Christian Ross.

Bruker en dag årlig for å finne parkeringsplass

I snitt bruker sjåfører i Storbritannia en hel dag årlig på å lete etter parkeringsplasser. Det viser en undersøkelse Ford har fått utført blant 2039 britiske sjåfører.

Ford er en av samarbeidspartnerne i det store offentlige prosjektet UK Autodrive. Her har selskapet jobbet med en rekke infrastrukturprosjekter som ønsker å benytte seg av dagens avanserte bilteknologi til alles beste.

200-millioners prosjekt

Prosjektet, som har blitt støttet av det offentlige med mer enn 200 millioner kroner, forsøker nå å finne løsninger på det økende problemet med å finne parkeringsplass i europeiske storbyer.

Her jobber blant andre Ford sammen med teknologiprodusenter, lokale myndigheter og akademiske institusjoner for å utforske mulighetene selvkjørende og «tilkoblede biler» (biler som kan kommunisere med hverandre) gir.

Benytter seg av bilens parkeringssensorer

Den nye teknologien blir testet ut i den engelske byen denne uken, og baserer seg på informasjon fra parkeringssensorene som bruker parkeringsplassen. Denne informasjonen blir så videreformidlet til en skjerm hvor en kartløsning viser andre sjåfører hvor det er ledige plasser. Informasjon fra parkeringsanleggenes egne overvåkningssystemer kan også sendes til løsningen for å vise hvor det er ledige parkeringsplasser.

Tidligere har Ford og partnerne i UK Autodrive utviklet et system som varsler bilførere om hvor utrykningskjøretøy befinner seg. De har også jobbet med en ny teknologi som gjør at biler lettere skal unngå en bølge av røde lys når de kjører i områder med flere lyskryss.

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er en global bilindustrileder med ca. 202.000 ansatte verden over – og har hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler og produserer en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, nyttekjøretøy, lastebiler, og Lincoln luksusbiler. Ford Motor Company har en ledende rolle innen elektrifisering, selvkjørende biler og mobilitetsløsninger. Konsernet leverer finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. For mer informasjon om Fords produkter, vennligst besøk www.ford.no

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 69.000 ansatte. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 24 produksjonsenheter, inklusive samarbeidsprosjekter. Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.