Ny leder for IT-divisjonen i Telenor Norge

Pressemelding – 21. oktober 2022 12:00

(Fornebu, 21. oktober 2022) Torbjørn Larsen er ansatt som leder for IT-divisjonen i Telenor. 
– Telekomindustrien står ved et veiskille, og Telenor må fortsette sin endringsreise. Nøkkelen til suksess ligger i å bygge kulturen og dyrke ferdighetene som kreves for å bli en software-definert og datadrevet virksomhet som jobber tett på markedet og målgruppene sine for å levere de aller beste og mest verdifulle produktene og tjenestene. Jeg ser frem til å være med på å drive dette arbeidet fremover i Telenor, sier Larsen.

Han begynner i stillingen 1. november 2022.

– Torbjørn er en av landets mest erfarne og dyktige teknologiledere, og har erfaring fra både privat og offentlig sektor. Det er glimrende at vi har fått ham med på laget, og jeg er sikker på at han er rette person til å videreføre Telenors ambisiøse IT-transformasjon. Kundene våre skal oppleve et stadig mer enhetlig Telenor gjennom enkle og innovative kundereiser, og IT driver mye av denne utviklingen, sier administrerende direktør i Telenor Norge, Birgitte Engebretsen.

– Telenor Norge leverer sterke resultat og forsvarer sin lederposisjon gjennom en kombinasjon av operasjonell dyktighet og nye, digitale tjenester som tilfører verdi på toppen av kjernevirksomheten. Selskapet har de beste forutsetninger for fortsatt å være den ledende leverandøren av viktige produkter og tjenester, som tilbyr unike brukeropplevelser og en innovativ kundereise, sier Torbjørn Larsen.

Han tar over stillingen etter Richard Stigaard. Stigaard har jobbet i Telenor siden 1998, og har blant annet ledet globale IT-transformasjonsprogrammer og vært CTO i Danmark.

– Siden 2018 har Richard med stø hånd og inspirerende lederstil ledet Telenor Norges IT-divisjon, og ikke minst våre IT-endringsprogrammer. Han har vært pådriver for å endre hvordan IT jobber, slik at de jobber enda tettere mot markedssiden av Telenor Norge for å sikre bedre kundeopplevelser. Under Richards ledelse har Telenors IT-posisjon blitt ytterligere forsterket, og det er imponerende hva han og teamet har levert, sier Birgitte Engebretsen.

Stigaards kontrakt med Telenor Norge går mot slutten og i den anledning returnerer han til Telenor Danmark.

Om bakgrunnen til Torbjørn Larsen

Torbjørn Larsen (født 1966) er utdannet Master of Science fra NTNU i Trondheim og har også en Master of Technology Management fra NTNU/MIT.

Han har utstrakt erfaring fra programvareindustrien og har 25 års erfaring fra ledelse og rådgivning i privat og offentlig sektor. Han har blant annet vært konserndirektør for Digital Transformasjon i Sopra Steria Skandinavia, Chief Transformation Officer i Mestergruppen, IT-direktør i NAV, visepresident IT i Cisco, CIO i Tandberg og assisterende direktør ved OsloMet. Han kommer til Telenor fra stillingen som selvstendig rådgiver i selskapet Agile Enterprises.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Hanne Knudsen, kommunikasjonsdirektør Telenor Norge, telefon: 908 04 015, e-post: hanne.knudsen@telenor.no
eller ring pressetlf. på 800 80 900. Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse