Nothing Compares 2 Prince

Gledelige nyheter til Prince-fans! I dag slippes en ikke tidligere utgitt versjon av ikoniske «Nothing Compares 2 U». Forvalterne av The Prince Estate har, i samarbeid med Warner Bros. Records gjort en studioinnspilling fra 1984 tilgjengelig. Denne versjonen ble gjort i Flying Cloud Drive «Warehouse» i Eden Prairie med Princes mangeårige tekniker Susan Rogers, og er – med unntak av Susannah Melvoin og Paul «St. Paul» Peterson på bakgrunnsvokal – i sin helhet komponert, arrangert og fremført av Prince. Det er i tillegg lagt på saksofon av Eric Leeds. Låten ble en massiv hit med Sinéad O’Connor i 1990, og selv om Prince aldri ga ut en studioversjon så har han fremført den live ved flere anledninger.

Michael Howe, som har mange års erfaring som A&R, Prince-ekspert og er The Prince Estates offisielle hvelv-arkivør «Jeg fant 2’’ tapen i arkivet i forbindelse med at en inventaroversikt for 1984. Etter å ha hentet kjeven opp fra gulvet tok jeg tapen med opp og digitaliserte den. Selv en røff mix var god nok til å indikere at dette var noe helt spesielt».

Christer Falck, norsk Prince-fan og ekspert, uttaler entusiastisk «Dette er selveste the missing link i Prince-kolleksjonen. Den er originalt skrevet til Princes eks-forlovede Susanna Melvoin, og til bandet The Family, men Sinead O’Connor gjorde den til tidenes største (!) Prince-hit i 1990. Dette er en låt han har spilt mer eller mindre kontinuerlig live siden 1990, men dette er første gang den dukker opp i studioversjon. Låta er spilt inn mens Princes kreativitet peaket sommeren 1984, i hans hjemmestudio i Minneapolis. Dette er så stort! Det kan sammenlignes med at Macca hadde dratt fram den «egentlige» versjonen av Strawberry Fields Forever. Og det sjuke er at hvelvet til Prince inneholder flere tusen låter. It ain’t over!!!»

Det finnes i tillegg en, tidligere ikke vist, video med opptak av Prince & The Revolution som øver inn koreografi, i samme lokale, samme sommer. Øvingen ble filmet for Prince som en del av hvordan de øvet inn sine liveopptredener, og er inkorporert i en video regissert av Andrea Gelardin og Rugh Hogben. Den gir et innblikk i hvor dedikert Prince var, selv når det ikke var et publikum tilstede. Følg med på Prince’s offisielle sosiale medier for å se denne.

The Prince Estate følger opp suksessen med pop-up butikken som ble lansert forrige november. På  www.PrinceHitNRun.com blir det eksklusivt salg av varer i begrenset opplag.
I tillegg lanserer de www.Prince2Me.com en ny, interaktiv, side hvor fans kan dele hva Prince har betydd for dem. Og det kommer fler online-aktiviteter som vil glede dedikerte fans. Blant annet feires hans unike bredde som artist i en omfattende online-diskografi på princeestate.com

The Prince Estate arbeider for å feire Princes liv og arbeid, og hans banebrytende kulturelle innvirkning som låtskriver og artist.

Du finner «Nothing Compares 2 U» her.

Se vedlagte, engelskspråklige, pressemelding for mer omfattende informasjon.

Warner Music Norway – et Warner Music Group selskap. Vi gir ut musikk fra Atlantic Records, Warner Bros, Big Beat, Rhino, Parlophone, Fueled by Ramen, Elektra, Roadrunner Records, Because Music og mange flere.

Følg Warner Music Norway på FacebookInstagram og Twitter, og besøk vår hjemmeside her