Norwegian øker bemanningen i den travle juletrafikken

Norwegian står foran en travel julesesong med flere hundre tusen passasjerer bare i Norge. Selskapet setter inn ekstra ressurser både på flyplassene og ved kundesenteret for å hjelpe de reisende i den mest hektiske reiseperioden rundt jul. Rådet til de reisende er å være tidlig ute på flyplassen og pakke smart for å bidra til en smidigere reise.

Årets juletrafikk er spredt over flere dager, med fredag 22. desember som den travleste reisedagen i Norge. Norwegian har mange reisende mellom norske byer før jul, og i romjula er utlandstrafikken stor. Det er København, London og Berlin som er de mest populære romjulsdestinasjonene.

Vær ute i god tid

Det er flere fritidsreisende og barnefamilier på tur i jula enn ellers i året, så det er viktig at man beregner ekstra god tid på flyplassen. 22. desember er den store utfartsdagen for de som skal fly hjem til jul, og med flere passasjerer og ofte litt ekstra bagasje, kan tiden i både innsjekk og sikkerhetskontrollen ta noe lengre tid enn vanlig.

Passasjerer som skal sjekke inn bagasje eller ta med håndbagasje om bord, anbefales å følge våre råd om å pakke smart og gjøre følgende for å forsikre seg om at bagasjen kommer trygt frem:

  • Merk bagasjen godt med navn og telefonnummer
  • Pass på at tingene ikke faller ut eller kan bevege seg inni emballasjen
  • Ikke ta med noe som ikke er tillatt av sikkerhetsgrunner, som f.eks. flytende julegaver
  • Pakk skjøre gjenstander i hard eller polstret emballasje

Setter opp ekstra julefly
Etterslepere som ennå ikke har bestilt flybilletter i jula har fortsatt muligheten til å sikre seg et sete. Den høye etterspørselen i julesesongen har resultert i at Norwegian også i år har satt opp flere «julefly». Ekstra juleavganger er nå tilgjengelig fra Oslo til Tromsø, Evenes, Molde, Bergen, Alta, Bodø, Haugesund, Ålesund, Trondheim, Stavanger, Svalbard og Kirkenes. Selskapet har også satt opp ekstra avganger fra Oslo til Nice, Barcelona, Gran Canaria og Madrid.

Kontakt for presse:
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 7000 dedikerte medarbeidere. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 130 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube