Norwegian og UNICEF Norge forlenger samarbeidet

Pressemelding –

I snart 15 år har Norwegian hatt et partnerskap med UNICEF Norge. Norwegian har bidratt med humanitære aksjoner, innsamlingsaksjoner og donasjoner fra kunder og ansatte. Totalt har samarbeidet gitt UNICEF Norge mer enn 50 millioner kroner, og partnerskapet ble i dag fornyet for nye tre år.

– Jeg er stolt av å forlenge samarbeidet med UNICEF Norge. Internt i Norwegian skaper partnerskapet mye engasjement, og vi ser at våre bidrag gir resultater. Gjennom innsamlingsaksjoner fra ansatte, donasjoner fra kundene og humanitære aksjoner i samarbeid med norske myndigheter, har vi sammen bidratt til å gi barn over hele verden bedre levevilkår, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Norwegians kunder har hittil i år valgt å gi gaver til UNICEF Norge for totalt 1,2 millioner kroner. I tillegg har Norwegian tradisjon for å avstå fra å gi julegaver internt for heller å gi UNICEF Norge 300 000 kroner hvert år.

– Vi er både glade og takknemlige for at vi fornyer partnerskapet med Norwegian. Det vi har til felles er verdier og ambisjoner om å bygge en bedre verden for barn. Siden 2007 har vi oppnådd veldig mye med Norwegian. Koronapandemien har satt arbeidet med bærekraftsmålene tilbake. Men takket være bidrag fra Norwegian kommer vi stadig nærmere vårt mål om å nå hvert barn i tide, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.

I den nye samarbeidsavtalen blir flere av FNs bærekraftsmål satt på agendaen. Historisk har Norwegian og UNICEF arbeidet sammen for verdens bærekraftsmål nummer én: Å utrydde fattigdom. Fremover vil også bærekraftsmål 8 og 13 stå sentralt i samarbeidet: Anstendig arbeid og økonomisk vekst, og å stoppe klimaendringene.

Norwegians samarbeid med UNICEF Norge har bidratt til å hjelpe hundretusenvis av barn i hele verden. Siden partnerskapets inngåelse i 2007, har Norwegian og selskapets kunder samlet inn mer enn 50 millioner kroner til UNICEF Norge. Kundene kan velge å gi en pengegave til UNICEF Norge når de kjøper flybilletter via selskapets nettsider.

Den nye avtalen har en varighet på tre år og gjelder i perioden 2022-2024.