Norwegian og Norse inngår nærmere samarbeid

Pressemelding –

Norwegian Air Shuttle og Norse Atlantic Airways inngår et distribusjonssamarbeid som gjør det mulig for kundene å bestille videreforbindelser i rutenettet til begge selskapene i Europa og USA i én og samme transaksjon.

– Denne avtalen er en vinn-vinn for kundene og for Norwegian. For kundene er dette en god nyhet fordi dette knytter våre flyreiser i Europa sammen med Norse sine destinasjoner til og fra USA. Plattformen finner gode videreforbindelser og sikrer reiseruten. Samtidig er målet å få flere kunder som flyr langdistanse inn vårt rutenett, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Plattformen som binder selskapene sammen driftes av det islandske selskapet DoHop. Deres integrasjonsteknologi søker frem og knytter sammen reiser fra flere flyselskaper, og setter sammen den mest tidseffektive og konkurransedyktige reiseruten. For Norwegian betyr det at flyvninger i Norge, Norden og Europa knyttes til destinasjoner i USA, og motsatt at destinasjoner i USA knyttes til Norwegians rutenettverk i Europa.

Tjenesten er tilgjengelig allerede i dag, men reisene kan bestilles først fra og med september. Søk er tilgjengelig på nettsiden: https://connections.flynorse.com og vil også senere være tilgjengelig på større søkemotorer som for eksempel Finn Reise og Google Flights.

Norse Atlantic Airways er et norsk flyselskap. Selskapet ble startet i februar 2021, og startet flyvninger juni 2022. I dag har de flyvninger til Fort Lauderdale, Orlando, Los Angeles, New York JFK, London og Berlin, og vil øke rutenettet i årene som kommer. Flyselskapet er et lavpris langdistanseflyselskap.

Norwegian feirer i 2022 20-årsjubileum. Selskapet opererer innenriks i Norge og Norden og til destinasjoner i Europa. I sommer har Norwegian omkring 450 daglige avganger til 104 destinasjoner i Europa.