Norwegian og den finske pilotforeningen inngår treårig tariffavtale

Norwegians finske datterselskap og den finske pilotforeningen (NPU FI) har signert ny tariffavtale. Avtalen er gyldig i tre år og bidrar til å styrke Norwegian i Norden ytterligere.

– Den nye tariffavtalen gir Norwegian stabilitet og forutsigbarhet, noe som er viktig for vår fremtidige vekst og konkurranseevne. Avtalen gir også pilotene i Finland enda bedre arbeidsbetingelser og karriereutsikter i Norwegian. Vi vil takke den finske pilotforeningen for en positiv og konstruktiv forhandlingsprosess og ser frem til et fortsatt godt samarbeid med de finske pilotene, sier HR-direktør Helga Bollmann Leknes i Norwegian-konsernet.

Den nye tariffavtalen er mellom Norwegians finske datterselskap, Norwegian Air Resources Finland, og Norwegian Pilot Union Finland.

– Vi er godt fornøyd med å ha gjennomført konstruktive forhandlinger med Norwegian. Den nye avtalen gir pilotene konkurransedyktige arbeidsbetingelser og vi ser fram til et godt samarbeid framover, sier Petri Puro, styreformann i NPU FI.

Avtalen er treårig og gyldig fra 1. april 2018. Medlemmene i NPU FI skal nå stemme over avtalen før den formelt blir implementert.

Norwegians base i Helsinki har omlag 150 piloter.

Tidligere i år har Norwegian inngått følgende avtaler:

  • Tariffavtaler med den spanske pilotforeningen SEPLA og de skandinaviske politiforeningene i Norge, Sverige og Danmark.
  • Tariffavtale med Norwegian UNITE, som omfatter Norwegians kabinpersonale på London Gatwick (langdistanseoperasjonen).
  • Avtalen for kabinansatte i Norge og Danmark er forlenget med ytterligere to år og er signert av Parat og NHO Luftfart. 

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med over 33 millioner reisende i 2017. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,7 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 9000 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube