Norwegian mottar fabrikknytt fly nummer 150 fra Boeing

Norwegian har nådd nok en milepæl: Torsdag landet selskapets fabrikknye fly nummer 150 fra Boeing på Oslo lufthavn. I 2017 har Norwegian fått 32 nye fly i flåten.

Norwegian har satt 150 Boeingfly i trafikk på 10 år. Torsdag landet Norwegians aller nyeste Dreamliner – fly nr. 150 fra Boeing – på Oslo lufthavn, etterfulgt av en splitter ny Boeing 737-800-maskin. Dette var Norwegians siste flyleveranse for i år. Selskapet har til sammen fått 32 nye fly i flåten i 2017; seks Boeing 737 MAX, 17 Boeing 737-800 og ni Boeing 787-9 Dreamlinere.

En av de yngste og mest miljøvennlige flåtene i verden
Dagens leveranser betyr at Norwegian fortsatt har en av de yngste flyflåtene i verden med en gjennomsnittsalder på bare 3,6 år. Nye fly er vinn-vinn både for passasjerenes lommebok og for miljøet, ettersom drivstoffbruk reduseres.

Norwegians flåte består i dag av 145 fly (les mer her). Flere fly har allerede blitt faset ut for å gjøre plass til nyere, mer miljøvennlige modeller. Norwegian vil fortsette flåtefornyelsen i 2018.

Jobber aktivt med å redusere utslipp
Norwegians globale ekspansjon og nye ruter øker lokal turisme, skaper nye arbeidsplasser, driver økonomisk vekst og sosial utvikling. Samtidig anerkjenner Norwegian sitt ansvar som en betydelig markedsaktør og jobber med flere tiltak for å redusere utslippene per passasjer og gjøre luftfarten mer miljøvennlig. Den viktigste faktoren et flyselskap kan bidra med for å redusere utslipp, er ved å investere i nye fly. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Les mer om Norwegians miljøtiltak her.

Kontakt for pressen
Norwegians pressetelefon: 815 11 816

Norwegian er det sjette største lavprisselskapet i verden med rundt 7000 dedikerte medarbeidere. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Karibia og USA. Norwegian har en flyflåte på rundt 130 fly som frakter omlag 30 millioner passasjerer i året. Selskapet har en av verdens yngste flåter med en gjennomsnittsalder på 3,6 år. I 2015 ble Norwegian kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax.

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube