Norwegian med god passasjervekst og høy fyllingsgrad i august

Passasjerveksten fortsatte for Norwegian i august. Totalt valgte over 3,6 millioner passasjerer å reise med selskapet denne måneden, en økning på 10 prosent fra samme periode i fjor. Fyllingsgraden var nær 90 prosent for hele rutenettet og 94 prosent på langrutene som betjenes av selskapets Dreamlinere.

Totalt 3 615 319 passasjerer reiste med Norwegian i august, 335 794 (10 prosent) flere enn samme måned i fjor. Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 31 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 33 prosent. Fyllingsgraden var 89,6 prosent for hele rutenettet og 94 prosent på langrutene som betjenes av selskapets Dreamlinere.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger Norwegian når de skal ut og reise. Jeg vil særlig trekke fram langrutene våre der etterspørselen er svært god og fortsetter å øke, ikke minst mellom London og USA og Paris og USA. Vi ser også at reisende fra andre kontinenter i økende grad flyr videre til andre destinasjoner i Norwegians europeiske rutenett, noe som understreker viktigheten av en sterk og sømløs operasjon på tvers av den europeiske og internasjonale virksomheten, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.

– Det er også positivt at selv med en betydelig økning i antall tilgjengelige seter fyller vi flyene godt. Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien avtar den nå noe, sammenlignet med tidligere måneder. Etter en lang periode med sterk vekst vil vi fremover kunne høste av det vi har sådd, noe som vil komme kunder, ansatte og aksjonærer til gode, fortsetter Kjos. 

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i august. Punktligheten var på 75,6 prosent.

Norwegians flåtefornyelse fortsetter i 2018. Selskapet fikk levert én fabrikkny Boeing 737 MAX 8 denne måneden av totalt 12 i år. I tillegg får selskapet levert 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, og har allerede mottatt selskapets to siste Boeing 737-800. Med en gjennomsnittsalder på 3,7 år, er Norwegians flyflåte blant de mest moderne og miljøbesparende i verden. Det aller viktigste et flyselskap kan gjøre for å redusere utslippene er å investere i ny teknologi og nye fly.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte pdf.

Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 33 millioner reisende i 2017. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 150 fly med en gjennomsnittsalder på 3,7 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016 og 2017 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For femte år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 9500 dedikerte medarbeidere. 

Følg Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og YouTube