Norwegian flyr nødhjelp for UNICEF til Etiopia Flyet til Etiopia tok av fra Kastrup klokken 10:00. Dette er Norwegians sjette flyvning med nødhjelp i samarbeid med UNICEF.

Pressemelding –

I dag setter årets viktigste flyvning kurs mot det tørkerammede Etiopia. Med det er «Fyll et fly»-aksjonen til Norwegian og UNICEF tilbake på vingene for sjette gang. I år er Norwegians fly lastet med nødhjelp til barn som er rammet av regionens verste sultkatastrofe på 40 år.

For sjette gang sender Norwegian og UNICEF et fly med nødhjelp til et kriserammet område. I år går turen til barn som er rammet av sult- og tørkekatastrofen i Etiopia. Norwegians nyeste 737 MAX 8-fly ble i morgentimene lastet med 10 tonn nødhjelp fra UNICEFs lager i København, som er verdens største nødhjelpslager.

– Endelig kan vi sammen med UNICEF igjen fylle et fly med nødhjelp. Jeg er veldig glad for at vi kan bidra til å få enda mer direkte nødhjelp frem til barn i Etiopia, og at vi med dette også setter søkelyset på en av verdens største kriser, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Internt engasjement er driver for samarbeidet

Norwegian stiller fly, besetning og nøkkelansatte til disposisjon for UNICEF til dette oppdraget.

– Takket være den fantastiske innsatsen fra de ansatte i Norwegian, kan vi nå få av gårde et helt fly med medisinsk utstyr og annen nødhjelp. Det betyr mye å ha med de ansatte som er så aktive støttespillere, sier generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge.

Samarbeidet mellom Norwegian og UNICEF strekker seg mer enn 15 år tilbake i tid.

– Partnerskapet med UNICEF skaper stort engasjement internt i Norwegian, og vi ser at våre bidrag gir resultater. «Det er også meningsfullt å bidra der vi som flyselskap faktisk kan hjelpe. Gjennom innsamlingsaksjoner fra ansatte, donasjoner fra kunder og humanitære aksjoner, har vi sammen bidratt til å gi barn over hele verden bedre levevilkår, sier Karlsen.

Om katastrofen i Etiopia

Befolkningen på Afrikas Horn opplever nå den verste tørken på 40 år. Fem regnsesonger har uteblitt og den sjette står i fare for å utebli. Over 20 millioner barn trenger akutt humanitær hjelp i denne regionen.

– I en verden med stadig mer komplekse, omfattende og hyppige kriser, er det viktigere enn noen gang å nå fram med livreddende hjelp til sårbare samfunn, sier direktør for UNICEFs Supply Division, Etleva Kadilli.

– UNICEF samarbeider med Norwegian på en «Fyll et fly»-aksjon, som leverer produkter til Etiopia fra det globale nødhjelpslageret vårt i København. Lasten består blant annet av medisiner, helsepakker og jordmorutstyr. Alle barn fortjener tilgang til grunnleggende forsyninger, og med denne forsendelsen vil helsetjenesten kunne tilby kritisk omsorg til barn og deres familier, sier hun.

Om samarbeidet mellom Norwegian og UNICEF

Norwegian har vært en av UNICEF Norges hovedpartnere siden 2007, og engasjementet både blant ansatte og selskapets kunder har bygget seg opp over mange år. Ulike aktiviteter for å samle inn penger og frivillig innsats i forbindelse med Fyll et fly-aksjoner har sikret hjelp til flere hundre tusen barn.

Blant annet har ansatte løpt New York-maraton og samlet inn flere tusen dollar til UNICEF på eget initiativ, mens andre strikker sokker og votter til inntekt for UNICEF. I forbindelse med Fornebuløpet i år vil omkring 100 ansatte delta som en del av en innsamlingsaksjon til UNICEF. Som julegave fra Norwegian og alle ansatte gis pengestøtte til UNICEF fremfor julegaver internt i selskapet.

Siden partnerskapets ble etablert, har Norwegian og selskapets kunder samlet inn mer enn 50 millioner kroner til UNICEF Norge. Kunder kan velge å gi en pengegave til UNICEF Norge når de kjøper flybilletter via selskapets nettsider.

Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian, og direktør Barns rettigheter i UNICEF, Kristin Oudmayer, er begge med på flyvningen til Etiopia.

10 tonn medisinsk utstyr og annen nødhjelp fra UNICEFs lager i København lastes av frivillige om bord på Norwegianflyet.

Veronica Juliussen er kabinansatt og UNICEF ambassadør i Norwegian.