Nordland: Nesten alle tjenester inne

(Fornebu, 17. februar 2019) Uværet som rammet Nordland og deler av Troms i helga førte til store utfall i Telenors nett. Søndag ettermiddag er de fleste tjenestene inne igjen, men fremdeles er det småfeil enkelte steder.

Telenor har ca 600 basestasjoner i Nordland fylke. Før helgens uvær fryktet mange at telekommunikasjonen skulle bryte sammen mens uværet raste.

– Det gikk heldigvis bedre enn fryktet. Mobilnettet er like stabilt som fastnettet. Selv om det var enkelte strømutfall er det tydelig at også strømnettet er mer robust enn før, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

Status søndag ettermiddag er at de fleste mobil- og fastnettutfallene nå er rettet. Det gjenstår noen få feil, blant andre Musken i Tysfjord. Her må vi bruke helikoptertransport for å utbedre feilen.

Satte inn ekstra aggerater

Bjørn Amundsen mener de siste års arbeid for å styrke nettet nå bærer frukter.

– Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) har bidratt i forsterkningen av nettet i Lofoten. I tillegg fikk vi ekstra aggregater ut før stormen tok tak for alvor. Dette førte til at konsekvensene ikke ble så store. Telenor sendte dessuten to kilometer reservekabler til beredskapslageret i Bodø. De ble det heldigvis ikke bruk for, sier Amundsen som legger til at Telenor har hatt ekstra ressurser på vakt både på operasjonssenteret og hos entreprenørene gjennom hele helgen.

Mobilkommunikasjon viktig

Bjørn Ivar Moen, fungerende leder av Telenor Norge, er glad for at tjenestene nå er tilbake tilnærmet normalt.

– Vi vet hvor viktig telekommunikasjon er for folk flest. Samfunn blir sårbare når nettet er nede. Mobilkommunikasjon er erfaringsmessig ekstra viktig i helger og vinterferie hvor mobilnettet brukes ekstra mye. Vi bruker store ressurser på å bygge ut, drifte og vedlikeholde nettet for at det skal fungere som forventet, understreker Bjørn Ivar Moen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge

Tlf: 900 21 000, e-post: [email protected] eller ring pressetlf. på 800 80 900

Besøk også vårt nyhetsrom og følg oss på Twitter @TelenorN_presse

Telenor Norge AS er landets største leverandør av telekommunikasjon og digitale tjenester. Vår infrastruktur er grunnmuren i digitaliseringen av Norge med dekning og hastigheter i verdensklassen. Våre tjenester og produkter bidrar til økt produktivitet og gir tilgang til alt av digitalt innhold. Vår sikkerhets- og beredskapsorganisasjon jobber døgnkontinuerlig med å trygge våre kunder, og vi tar et særlig samfunnsansvar for å skape trygghet for barn og unge på nett.

Vi har 3400 medarbeidere fordelt på 23 kontorer i hele Norge, og vi er en del av Telenor Group, som har virksomhet i 12 land. Hovedkontoret vårt ligger på Fornebu i Bærum.

Les mer om Telenor Norge på www.telenor.no