Nå oppdager nordmenn aktivitets-paradiset Fuerteventura

Stadig flere nordmenn velger en aktiv ferie fremfor å ligge på stranden, og vinterdestinasjonen Fuerteventura er drømmestedet for folk som ønsker en leken ferie.

– Treningsferier og aktive reiser har økt i etterspørsel de siste årene. Fuerteventura har blitt stadig mer populær og flere av våre kunder har etterspurt reiser nettopp dit, sier informasjonssjef Mathias Bergendahl i Star Tour.

Fuerteventura er den nest største av Kanariøyene og klimaet er varmt og solfylt, selv gjennom vintermånedene.

Dette er dessuten den av kanariøyene hvor det er minst sannsynlig at du treffer naboen din under ferien. Fuerteventura er nemlig øya hvor færrest nordmenn reiser hvert år. Men det er på vei til å snu.

Fuerteventura er destinasjonen for de som ønsker en aktiv ferie. Her kan du surfe, løpe, dykke og sykle. Fuerteventura betyr «vindens øy» og er et eldorado for windsurf og kite. Her følger reiseekspertens tips til fem herlige aktiviteter du kan nyte på Fuerteventura i vinter.

1. Surf

Fuerteventura blir ofte omtalt som Europas Hawaii. Mye vind og optimale bølger kombinert med behagelige temperaturer, gjør øya til et av de sikreste valgene om du vil snike til deg en ukes surfing i vintermånedene. Her finner du fantastiske muligheter for surfere på alle nivåer. Med sine mange surfeskoler er dette også stedet for dem som vil lære seg kunsten å surfe i ferien.

2. Windsurf

Forholdene for windsurfing er helt optimale på «vindens øy». Med jevn vind gjennom hele året er øya et yndet plass for windsurfere fra hele verden. Øya er omkranset av milelange hvite strender og det finnes mange windsurfcamper der du kan leie utstyr og bli kurset i sporten. Det er få steder i verden med samme «vindgaranti» som denne øya kan skilte med.

3. Kite

I likhet med brettseilingen er vinden nøkkelen for de fabelaktige kiteforholdene på Fuerteventura. Her reiser mange tusener kitere hvert år for å leke seg på de brusende bølgene som skyller inn på hvite sandstrender. Kitene leker over himmelen i et vakkert fargespill og det kribler i fingrene etter å ta del i moroa. Atmosfæren på øya er lun og tilbakelent. Her kan du leve glade dager og spise en velfortjent middag med fersk fisk på slutten av økten.

4. Sykling

Fuerteventura kan tilby både landeveissykling og stisykling. Trettifire sykkelstier som dekker rundt 225 kilometer på øya gir deg muligheten til å finne nye ruter hver dag. Sykkelstiene er lagt utenom de mer befolkede stedene på øya, for å vise frem den vakre og uberørte naturen som Fuerteventura kan tilby. Stiene er skiltet med lengde, vanskelighetsgrad, stigning og tips om flora og fauna som du vil møte på turen. Det er gode muligheter for leie av sykler og annet utstyr over hele øya, så her er det bare å tråkke i vei.

5. Løping

Med variert terreng kan Fuerteventura by på et bredt spekter av løpeturer, enten du er en dedikert maratonløper eller om du bare liker å jogge en tur i løpet av ferien. For de mer utholdende løperne kan intervalltrening opp Montagna Blanca være en solid treningsøkt. For de mer avslappede løperne er utvalget enormt. Her kan du løpe på landeveien eller starte dagen med en forfriskende tur langs stranden.