MUNCH-UTSTILLING I PARIS MED REKORDTALL

Besøkstall fra den populære Munch-utstillingen Edvard Munch. A poem of Life, Love and Death på Musée d’Orsay i Paris, viser at over 720 000 mennesker har opplevd denne presentasjonen av Edvard Munchs kunst. Utstillingen er den mest besøkte Munch-utstillingen utenfor Norge til dags dato.

  • Det er fantastisk hvilket inntrykk Edvard Munch gjør på mennesker over hele verden, og ikke minst hvor aktuell Edvard Munch er for tiden vi lever i. Med denne enorme interessen viser vi at vi lykkes med å skape stor interesse for vår viktigste kunstner både her hjemme og ute i verden, sier Tone Hansen, direktør ved MUNCH.
  • Vi er glade for å ha bidratt til å gjøre Munchs kunst kjent, og det langt utover det ikoniske maleriet Skrik, som mange forbinder med kunstneren. Suksessen til utstillingen vitner om resonansene til arbeidet hans, og hans aktualitet i verden i dag. Jeg vil rette en hjertelig takk til MUNCH for deres eksepsjonelle lån, og til Nasjonalmuseet og Kode i Bergen, som alle har bidratt til å gjøre et slikt omfattende prosjekt mulig, sier Christophe Leribault, direktør ved Musée d’Orsay.

Utstillingen som åpnet 20. september 2022 og lukket 22. januar 2023, tiltrakk seg nøyaktig 724 414 besøkende. Dette utgjør et daglig gjennomsnitt på 6709 besøkende over de 107 dagene utstillingen var åpen.

Musée d’Orsay melder at dette er den best besøkte utstillingen de har hatt siden museet åpnet i 1986, og den slår dermed Picasso-utstillingen i 2018 med sine 670 667 besøkende.

Utstillingen Edvard Munch. A poem of Life, Love and Death utforsker Edvard Munchs rike kunstnerskap, og 60 år med produksjon – i all dens varighet og kompleksitet. Nesten hundre verk ble stilt ut, inkludert rundt 40 store malerier, samt tegninger og trykk.

  • Det er fascinerende hvordan Munchs kunst treffer en nerve og skildrer følelser og stemninger som er relevante på tvers av landegrenser den dag i dag. Utstillingen viser også hvilke løft man kan få til for norsk kunst og kultur gjennom gode samarbeid mellom norske og internasjonale institusjoner, sier Karin Hindsbo direktør ved Nasjonalmuseet.
  • Det er fantastisk å se mottagelsen Edvard Munch får, dette viser hvilken posisjon han har oppnådd i den internasjonale kunsthistorien, og for oss er dette nok en bekreftelse på hvor unik samlingen vår er, sier Petter Snare, direktør ved KODE.

Utstillingen er et samarbeidsprosjekt med henholdsvis 69 utlån fra MUNCH, 5 verk fra Nasjonalmuseet, og 6 verk fra KODE i Bergen og 8 verk er lånt fra The Gundersen Collection.